I serien «Glæder» møter vi skikjører Petter Westgaard  på sin søken etter en tilværelse som noe mer enn en skiboms. I løpet av serien møter vi flere personligheter i skibransjen, som på en eller annen måte har fått

Men tidlig i serien får vi se at ikke alt går etter planen. Til tross for optimisme om gode dager blir Westgaard skadet tidlig i prosjektet.

Annonse

– Det var bare bak kameraet, mens jeg kjørte bare for gøy, jeg hekta i et tre. Så får kneet seg en skikkelig trøkk. Jeg var ute i to måneder. Det var heldigvis ikke korsbåndet, men jeg var ikke EU-godkjent for skikjøring. Da får både det fysiske og psyken en knekk, sier Westgaard.

Skulle lage tradisjonell skifilm

Det er Ranglefant og Matias Myklebust som står bak serien. Tidligere har han laget «Vår Beste Dag» og «Millom Bakkar og Berg». Glæder er altså hans nyeste prosjekt, og skal være en ærlig fremstilling av tilværelsen som skikjører.

– vi skulle lage en skifilm-skifilm, men har endt opp mer som talkshow. Det har vært viktig for oss å vise hvordan ting faktisk foregår. Man har ikke bare løssnø og fantastiske dager, men vi vil vise litt hvordan ting faktisk foregår. Det skal være relaterbart for de som står på ski, og skal være en ærlig historie som både kan engasjere og være en øyeåpner. Serien setter ord på det mange vet om, men ikke har tenkt på, sier Myklebust om serien.

Petters lærdom

Petter Westgaard sier han har fått disse lærdommene fra serien:

– Man får ikke herlt svar på ting før man har prøvd det fullt ut. Skal du leve av må ski må du enten ha det som jobb, eller ha veldig gode sponsoravtaler. Eller så må man jobbe hundre prosent, og ikke jobbe når det er gode forhold. Den gyldne middelveien er trikset her. Gjøre litt guiding og ski, og kanskje jobbe mye når det ikke er sesong. Det er ikke noe banebrytende rakettforskning, akkurat.

Se den første episoden av skifilm-serien her. Episoden er en av totalt fire episoder, som vises hver fredag på friflyt.no:

Glæder

  • En serie laget av Matias Myklebust.
  • Har tidligere laget Millom Bakkar og Berg og Vår Beste Dag.
  • Følger Petter Westgaard gjennom søken etter et liv på ski.
  • Blir vist på friflyt.no gjennom høsten.
  • Alle episodene så langt kan du se her.