/ Skate

Skate-NM for 20. gang

For 20. gang arrangerer Norsk Organisasjon for Rullebrett NM i skateboarding. I jubileumsåret vender sirkuset tilbake til der det hele startet på Vestlandet en vakker dag i 1989.

Sist oppdatert: 13. februar 2008 kl 14.45
KULELAGER: En viktig detalj for skaternes fremdrift gjennom de siste årene.
KULELAGER: En viktig detalj for skaternes fremdrift gjennom de siste årene.
Lesetid: 1 minutter

Stavanger er vertsby for det 20. NORB (Norsk Organisasjon for Rullebrett) NM på skateboard 8.-10. august. Norgesmesterskapet gjøres i samarbeid mellom NORB, Stavanger Skateboardklubb, Tacky.no og Louder, som alle er sterke aktører innen norsk skateboarding.

Arenaen vil bli på Tasta der Stavanger Skateboardklubb har avholdt sitt årlige Stavanger Open. Det er ventet at området vil bygges om og gjøres ultramoderne til arrangementsstart. Stavanger Open utgår som følge av at NM-sirkuset gjester byen.

Rullebrett har hatt en helt spesiell historie i Norge. Fra å være det eneste landet i verden med et forbud mot bruk av skateboard, har Norge etablert seg som en nasjon å regne med internasjonalt, med profesjonelle utøvere som Henning Braaten og Fredrik Austbø.

NORB ble stiftet som et svar på det den gang påtroppende forbudet i 1978, og organsisasjonen feirer i år 30 års jubileum, hvilket gjør NORB til verdens eldste eksisterende skateboardorganisasjon. Siden 1989 har organisasjonen arrangert NORB NM på skateboard i ulike grener. Det første Norgesmesterskapet ble arrangert i Stavanger, og det er med stor glede å kunne meddele at det igjen returnerer til byen der det hele startet.

Publisert 13. februar 2008 kl 14.45
Sist oppdatert 13. februar 2008 kl 14.45
annonse
Relaterte artikler
Tonje Pedersen gjør kickflip
Slik lærer du kickflip - Fri Flyts skateskole

Kickflip: – Et triks jeg gjør veldig mye

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen