/ Padling

Test av Astral Green flytevest

Astrals Green flytevest har alt du trenger og enda litt mer, inkludert høy pris.

Sist oppdatert 22. august 2011 kl 08.49
TEKNISK: Astral Green er full av detaljer, og de viser seg å funke veldig bra.
TEKNISK: Astral Green er full av detaljer, og de viser seg å funke veldig bra.

Jeg vet at ikke alle er enige med meg i dette, men Astral Green er rett og slett en fantastisk flytevest med alle tenkelige sikkerhetsdetaljer og strålende komfort og bevegelighetsfrihet. Jeg trodde rett og slett ikke det var mulig å lage en så dedikert flytevest for brattpadling kombinert med så god bevegelsesfrihet. Prisen er riktignok høy, men det er vanskelig å være streng mot prisen når man får igjen i form av uovertruffen sikkerhet.

Flere padlere har kritisert Astral Green for å være for komplisert, med for mange stropper, snorer og detaljer som kan skape forvirring. Og førsteinntrykket er at dette stemmer.

Tre bånd på hver side, i tillegg til hovedbåndet rundt livet sørger for å holde vesten tight rundt magen. I tillegg har vesten to stropper som trekker fronten ned, og en litt merkelig knapp ved venstre bryst. Kombinert med noe så uvanlig som todelt frontpanel, virker vesten rett og slett litt rotete før du får den på. Men så fort Astral Green er trukket over hodet, er det enkelt å orientere seg i alle detaljene, og de viser seg fort å være gjennomtenkte og smarte når man kjenner hvor godt vesten sitter på kroppen.

Sterke, gjennomsydde bånd fra skulderstroppene og rundt vesten sørger for god sikkerhet i skumle situasjoner hvor en uheldig elvepadler må trekkes opp med skulderstroppene.

Skulle man få behov for rappellering eller andre former for sikring har vesten frontalløkke (som på en klatresele) som gjør det enkelt å hekte på karabiner. Det er riktignok svært ubehagelig å henge i denne, men det er likevel en smart detalj som kan få deg ut av leie situasjoner. Det eneste som er litt synd er at man ikke ser løkka med vesten på, men det er jo greit å føle seg fram også.

Kjøper du Astrals egen spesielle kasteline i tillegg, kan den plasseres i dedikert lomme foran på vesten.

Astral Green er kostbar, men det er verdt å bruke litt ekstra på en vest som er gjennomsyret av sikkerhetsdetaljer, og samtidig utrolig komfortabel. Undertegnede har aldri prøvd en brattpadlingsvest som gir like god komfort og bevegelsesfrihet, derfor triller vi sekseren.

Vesten har blitt testet under padling på alt fra grad 0 til 5 av flere padlere. Den er (heldigvis) ikke testet i en reell nødsituasjon, men flere av testerne har svømt gjennom stryk med denne vesten.

Terningkast: 6

Pluss:

  • Mettet med gode detaljer

  • Sikker

  • Komfortabel

  • Gir fantastisk bevegelsesfrihet

  • Solid

Minus:

  • Ingenting det ikke er verdt å betale litt ekstra for

Pris: 2 199,-

Publisert 22. august 2011 kl 08.49
Sist oppdatert 22. august 2011 kl 08.49
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen