High Camp har gjennom flere år etablert seg som en av de sterkeste toppturfestivalene i verden, med Turtagrø hotell som utgangspunkt for fantastiske fjell i Hurrungane.

GOD STEMNING: High Camp Turtagrø byr på god stemning og fantastisk utsikt. Foto: Brynjar Tvedt
GOD STEMNING: High Camp Turtagrø byr på god stemning og fantastisk utsikt. Foto: Brynjar Tvedt

Populært år etter år

Lisa er festivalsjef for High Camp og står for majoriteten av planleggingen.

– Vi legger opp til at det skal være en sosial og hyggelig samling for både nybegynnere og erfarne, sier Lisa Kvålshaugen Bjærum, som er festivalsjef for High Camp.

I år som i fjor, har festivalpassene fort blitt utsolgt. Mange av Fri Flyts abonnenter er lojale til toppturfestivalen, og det ser hun ved at det selges mange festivalpass for abonnenter.

– Mange festivaldeltakere kommer år etter år, også er det alltids noen nye. Sammenlignet med tidligere, har vi rundt 60 prosent nye deltakere hvert år. Det er veldig kult, forteller hun.

I 2023 arrangeres den 21. utgaven av High Camp Turtagrø. Lisa Kvålshaugen Bjærum jobber året rundt for å levere gode festivaler til forventingsfulle skifolk.

– Jeg opplever at tilbakemeldingene vi får på programmet er veldig bra. Folk synes det er mye god underholdning i quiz, basar og på konsertene. Foredragsholderne er også tilpasset festivaldeltakernes interesser, og i år har vi mange spennende navn på listen. Ikke minst synes ofte festivaldeltakerne at vi lager en bra fest, sier festivalsjef Lisa.

GLEDER SEG: Festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum gleder seg til å ta imot festivalgjester på Turtagrø i mai. Foto: Privat
KLAR: Festivalsjef Lisa Kvålshaugen Bjærum er klar for ny festival i Jotunheimen i mai.

Solid program

På festivalen venter et innholdsrikt foredragsprogram, med interessante navn som Norrøna-ambassadørene Delilah Cupp og Nikolai Schirmer.

I tillegg kommer eventyrerne Stein P. Aasheim og Odd Eliassen.

Fjellfører og guidesjef under High Camp Turtagrø, Øyvind Eek, kommer også for å fortelle om historien til Turtagrø fra et fjellsporthistorisk perspektiv.

Tindevegleder og forsker, Halvor Dannevig, skal holde foredrag om klimaendringenes konsekvenser for oss som ferdes til fjells.

Brettkjøreren Krister Kopala kommer for å for å fortelle om risiko og beslutningstakning i krevende skiterreng. I tillegg kommer Benjamin Forthun, Fien van Zwieten og Christian Nummedal for å holde frikjøringskurs.

FOREDRAG: Stein P. Aasheim og Odd Eliassen kommer til High Camp Turtagrø, der Stein har lokket Odd fram på scenen for å samtale om Odd sitt 60-årige liv i fjellet. Foto: Privat
FOREDRAG: Stein P. Aasheim og Odd Eliassen kommer til High Camp Turtagrø, der Stein har lokket Odd fram på scenen for å samtale om Odd sitt 60-årige liv i fjellet. Foto: Privat

Det er fortsatt noen ledige plasser på kurs og guidede turer, som arrangeres i samarbeid med Bre og Fjell.

Som vanlig er det mulig å låne og få tilpasset toppturutstyr av High Camps sponsorer.

GUIDEDE TURER:  På noen av kursene og føringsturene på High Camp Turtagrø er det fortsatt noen ledige plasser. Foto: Martin I. Dalen
GUIDEDE TURER: På noen av kursene og føringsturene på High Camp Turtagrø er det fortsatt noen ledige plasser. Foto: Martin I. Dalen

På kvelden blir det tid for å vise frem egne kunster på dansegulvet med blant annet countrybandet Folk Flest, rockebandet Twang og afterski med DJ sTormd.

Quizmaster Jon Håvard Strømsnes pleier også å sørge for stor stemning i High Camp-teltet.

Seks uker før High Camp Turtagrø arrangeres High Camp Vatnahalsen. Det er fortsatt ledige plasser på festivalen som går fra 23. til 26. mars.

SE PROGRAMMET TIL HIGH CAMP TURTAGRØ HER