/ Nyheter

Se smakebit fra Fjellfilmfestival-filmene

Er du en av de som har skaffet deg billett til Fjellfilmfestivalen i helga? Da er det disse filmene du får se

Sist oppdatert: 9. september 2015 kl 14.59
FESTIVALSTEMNING: Alle steder er vakre på Fjellfilmfestivalen. Denne gangen er det Gjendesheim som er stoppet.
FESTIVALSTEMNING: Alle steder er vakre på Fjellfilmfestivalen. Denne gangen er det Gjendesheim som er stoppet.
Lesetid: 3 minutter

Til helgen starter Fjellfilmfestivalen. Over 1000 friluftsmennesker samles i år på Gjendesheim i Jotunheimen som besøkes, og de råeste filmene som både har blitt vist- og skal vises nytes i flotte omgivelser.

Fjellfilmfestivalen har vært en årlig festival helt siden 2003, og var tidligere på Turtagrø, før den ble flyttet til Gjendesheim i 2009- der den i år også er.

Her får du en smakebit av alle filmene du kan se i år.

Villmark 2 (verdenspremiere):

Samle sammen nervene og stålsett deg for skrekkfilm i fjellet. På årets Fjellfilmfestival blir det verdenspremiere på Villmark 2 på Utescenen! Filmen har premiere på norske kinoer først 9. oktober, men vises eksklusivt for Fjellfilms publikum i høstmørket i uteamfiet på Gjendesheim fredag kveld. Tør du sitte alene?

Å vende tilbake:

Filmen tar for seg tematikk rundt å skulle vende tilbake til familien fra krig i Afghanistan - en fortelling om savn, samhold og mot, med fantastiske bilder av Rondane og Jotunheimen i høstdrakt. Regissør Henrik Martin Dalsbakken tar med seg bror og fotograf Oskar Dalsbakken og filmens hovedrolleinnehavere Ingar Helge Gimle, Åsmund Høeg og Fredrik Grøndahl til fjells! Å vende tilbake visast i uteamfiet med Besseggen og Gjende som den perfekte ramma for ei fantastisk filmoppleving.

Bjørnøya av Wegge-brødrene:

I fjor var Weggebrødrene på Fjellfilm og fortalte om sin surfe-, ski og klatretur til en av verdens mest avsidesliggende øyer. Dette ble det også film av, og som Filmpolitiet uttaler: "Bjørnøya er en feiring av individets rett til å leke, utforske naturen og sette seg selv på prøve".

Se forresten vår tur-serie med brødrene Wegge (med venner) her.

Sunshine Superman:

Et adrenalinfylt portrett av Carl Boenish, basehoppingbevegelsens far, hvis lidenskap for fallskjermhopping ledet ham til enda mer spektakulære og farlige øvelser i form av å hoppe utfor skyskrapere og fjell. Opplev denne fantastiske reisen i livet og kjærligheten, til klimakset i hans liv og karriere da han og hans kone Jean hoppet utfor Trollveggen. Dessverre ble prestasjonen tett etterfulgt av tragedie. Filmen vil gjennom en god blanding av materiale fra Carls egne 16mm-klipp og praktfullt moderne fotografi gjøre deg målløs og inspirert!

Déjame Vivir:

Filmen Dejame Vivir (La meg leve) viser hvordan Kilian utfordrer egne grenser for å oppfylle barndomsdrømmen ved å forsøke å sette rekorder på de majestetiske og ikoniske Mont Blanc, Mount Elbrus og Matterhorn. Dejame Vivir er en illustrasjon av at det ikke er grunn til å være redd for hverken å feile eller å drømme.

Sons of Svalbard:

Sons of Svalbard er et miljøportrett om snøskuterklubben med samme navn som holder til i Longyearbyen. Vi får et innblikk i hvordan det er å leve som ung i de ekstreme omgivelser Svalbard besitter, både ute i terrenget med skuteren så vel som i det daglige livet. Sammen med medlemmene i klubben får vi oppleve hvilke fantastiske naturopplevelser øya kan by på men også de utfordringer og farer som følger med.

High in Kyrgystan:

Sigurd Løvfall, Erling Magnus Solheim, Gaute Løvfall og Ole Marius Elvestad dro avgårde med klatresele, paraglider og ski under armen for å sjekke ut hva fjellene i Kirgisistan hadde å by på. Resultatet ble rå opplevelser, gode historier og en film som viser hva de snakker om.

Azadi Freedom

Dokumentarfilm fra frikjøringsparadiset Gulmarg i Kashmir. Denne skifilmen viser bakgrunnen for konflikten i området og intervju med lokale skikjørere som planlegger heisanlegg og heliskiing med vestlig standard som kan bringe turistene tilbake til skikjøringens paradis.

Publisert 9. september 2015 kl 14.59
Sist oppdatert 9. september 2015 kl 14.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen