Dokumentarfilmen har fått navnet Sunshine Superman, og lørdag vises filmen på storskjerm like under veggen som både gjorde Boenish til en levende basehopplegende –og tok livet hans. Selv om finske Jorma Öster var først til å hoppe utfor Trollveggen (i 1980), så regnes Boenish som basehoppingas gudfar. Boenish hopper først fra Trollspiret, og dagen etter fra Stabben, over Trollveggens nabovegg lenger øst. Hoppet fra Stabben endte med døde for Boenish. 

Annonse

I tillegg til hoppet i Trollveggen (sammen med kona Jean!), hadde Boenish gjort flere spektakulære hopp fra El Capitan i Yosemite i USA. Han la stor vekt på å filme hoppene, og regnes i dag som basehoppingas svar, mye fordi han hoppet base for moro skyld, og ikke bare som «engangs-stunting» for kameraene.

Filmen Sunshine Superman forteller historien om en av de første, «moderne» ekstremsportsutøverne –med kamera på hodet og en sterk livsfilosofi om å nyte livet maksimalt hele tiden. Filmen ser du under Europas høyeste, loddrette fjellvegg i Romsdalen lørdag 29. august.

Her er traileren- som inkluderer noen fantastiske bilder fra Trollveggen: