I sitt fjerde run i søndagens slopestylefinale landet Marcus Kleveland et nærmest perfekt run som sendte han rett opp i ledelsen foran kanadiske Mark McMorris.

På toppen sto fortsatt fjorårets vinner av slopestylekonkurransen, Mark McMorris, som var eneste mann som kunne gjøre noe med ledelsen til Kleveland.

Annonse

Kleveland kommer rett fra en seier i gårsdagens Big Air finale, der han vant overlegent med to store triks som ble belønnet med 96 poeng til sammen.

Mons Røisland landet sitt fjerde og siste run, da det gjaldt som mest. Det sendte han rett inn på en andreplass bak McMorris. Etter Kleveland sitt siste run rykket han ned til en tredjeplass.

Rett etter at Kleveland gikk opp i ledelsen svarte McMorris med et knallsterkt siste run, som sendte han rett til toppen av pallen. Med sine nå 22 X Games medaljer er han den mestvinnende vinter X Games utøveren gjennom tidene.

Få kan måle seg med medaljestatistikken hans, av 30 deltagelser i X Games, er det kun åtte av dem han ikke har stått på pallen.

Mark McMorris X Games
VANT: Mark Mcmorris vant dagens konkurranse, og har nå mest medaljer av alle vintersportsutøvere i X Games. Foto: Red Bull

Formatet i konkurransen var en 42 minutter lang "jamsession" der utøverne kjører så mye de rekker på 42 minutter og det beste runnet teller. Utøverne rakk å kjøre fire runs hver.

Fjerde norske medalje

Med Kleveland sine to medaljer og Mons Røisland på pallen i slopestyle, har Norge nå totalt fire medaljer i dette X Games. I går tok Ferdinand Dahl bronsemedaljen i ski slopestyle.

Johanne Killi kom på fjerdeplass i søndagens slopestylefinale for damene etter at hun var uheldig på hoppene.

Det blir muligheter for nye medaljer natt til mandag når Marcus Kleveland og Fridjof Sæther Tischendorf skal kjøre Knuckle Huck klokken 00:30. Det er også klart for Big Air finale med Birk Ruud på ski klokken 01:15.

Fullstendig resultatliste finale

  1. Mark McMorris

  2. Marcus Kleveland

  3. Mons Røisland

  4. Red Gerard

  5. Judd Henkes

  6. Sean FitzSimons

  7. Dusty Henricksen

  8. Sven Thorgren

  9. Yiming Su

  10. Darcy Sharpe