Medalje til Ferdinand Dahl i X Games 2023

Bronse til Ferdinand Dahl i X Games slopestyle

Slopestylefinalen for gutta i Aspen hadde krevende forhold på grunn av tungt snøvær, allikevel klarte Ferdinand Dahl å kjøre seg inn på pallen.

Sist oppdatert 28. januar 2023 kl 20.53
TILBAKE PÅ PALLEN: Ferdinand Dahl var en av få som landet et run i Aspen, det ble belønnet med en bronsemedalje. Foto: Freeskilandslaget

– Det var helt sinnsykt rått. For en følelse jeg har nå, sier Dahl til VG.

I sitt andre run landet Ferdinand Dahl (Ferdy) et kreativt og teknisk railrun, etterfulgt av enkel og dobbel bio varianter alle fire retninger på hoppene. Det holdt til en bronsemedalje.

Railrunnet var: Venstre lip 450 på til forward, høyre underflip 450 ut av railen, switch venstre 270 til switch, switch høyre 270 inn blind 450 ut.

På hoppene gjorde han switch bio 1080 tailgrab, switch double bio 1260 safetygrab, venstre double bio 1080 safetygrab og en double bio 1440 safetygrab som en avslutning på et teknisk og godt run.

Guttas slopestylefinale var preget av snøvær og dårlig sikt. Mange av utøverne slet med å få fart i løypa, samtidig som det så ut til at railsene lugget.

Dette er første konkurranse Dahl kjører siden november i fjor, da han ble nummer 49 i slopestyle i Stubai.

Dahl har et sølv og en bronsemedalje fra X Games tidligere, i 2021 tok han sølv i slopestyle.

Amerikaneren Colby Stevenson tok førsteplassen i dagens slopestylefinale, han landet flere gode runs. På andreplass kom Mac Forehand.

PALLEN: Colby Stevenson vant slopestylefinalen. På pallen fikk han besøk av Mac Forehand og Ferdinand Dahl. Foto: X Games

Birk Ruud kjørte også finalen, der han hadde planlagt et meget teknisk railrun, men slet med å lande det når det gjaldt som mest. I tillegg slet han med farten på hoppene.

– Det går sakte, sa Ruud nede ved målområdet.

Ruud blir også å se i Big Air finalen, som går natt til mandag klokken 01:15 norsk tid.

– Stor suksess

Løypetrase: Alt fra bekker til bratte fjellkanter møtte løperne underveis. (Alle foto: Timme Ellingjord)
Vargfjordtinden skimo 2023

Imponerte under krevende forhold

VASSDRAGMULIGHETER: Med mye snø i fjellet og varme dager i vente, vil det nok bli gode forhold for elvepadleren under X2 festivalen i Volda. Foto: X2 festivalen
Slik blir X2 festivalen i Volda

– Større enn noen gang

TOPP(TUR) STEMNING: Med upåklagelige forhold lå alt til rette for en rå konkurransedag. Foto: Kristin Folsland Olsen
Lofoten Skimo 2023

Pudderføre og hardt slit

JAKTER GULL: Birk Ruud er en av seks norske utøvere som er tatt ut i den norske freeski-troppen. Foto: Freeskilandslaget
Seks utøvere tatt ut til VM i Georgia

Jakter etterlengtet gull: - Vi stiller sterkt

VANT: Johanne Killi vant lørdagens slopestylefinale i Mammoth California etter at hun landet første run. Foto: Freeskilandslaget
Tok sesongens tredje seier i slopestylefinalen

Johanne Killi vant verdenscupen i Mammoth

annonse
Marcus Kleveland
Kleveland med tre medaljer i samme X Games

Marcus Kleveland tok seieren i Knuckle Huck

USTOPPELIG: Ingen kunne måle seg med Kleveland i nattens X Games finale. Foto: Solveig Strømme/Brettforbundet
Overlegen seier til Kleveland i Big Air finalen

Marcus Kleveland vant X Games Big Air

VANT: Jesper Tjäder tok natt til lørdag sin første X Games medalje, et gull i Knuckle Huck. Foto: Freeski Sweden
Tjäder vant Knuckle Huck i Aspen

Jesper Tjäder tok seieren i Knuckle Huck

VANT MED TRIPLE CORK:  Megan Oldham ble historisk da hun landet damenes første triple cork i Aspen. Foto: Skjermdump fra X Games