– Det var helt sinnsykt rått. For en følelse jeg har nå, sier Dahl til VG.

I sitt andre run landet Ferdinand Dahl (Ferdy) et kreativt og teknisk railrun, etterfulgt av enkel og dobbel bio varianter alle fire retninger på hoppene. Det holdt til en bronsemedalje.

Annonse

Railrunnet var: Venstre lip 450 på til forward, høyre underflip 450 ut av railen, switch venstre 270 til switch, switch høyre 270 inn blind 450 ut.

På hoppene gjorde han switch bio 1080 tailgrab, switch double bio 1260 safetygrab, venstre double bio 1080 safetygrab og en double bio 1440 safetygrab som en avslutning på et teknisk og godt run.

Guttas slopestylefinale var preget av snøvær og dårlig sikt. Mange av utøverne slet med å få fart i løypa, samtidig som det så ut til at railsene lugget.

Dette er første konkurranse Dahl kjører siden november i fjor, da han ble nummer 49 i slopestyle i Stubai.

Dahl har et sølv og en bronsemedalje fra X Games tidligere, i 2021 tok han sølv i slopestyle.

Amerikaneren Colby Stevenson tok førsteplassen i dagens slopestylefinale, han landet flere gode runs. På andreplass kom Mac Forehand.

PALLEN: Colby Stevenson vant slopestylefinalen. På pallen fikk han besøk av Mac Forehand og Ferdinand Dahl. Foto: X Games
PALLEN: Colby Stevenson vant slopestylefinalen. På pallen fikk han besøk av Mac Forehand og Ferdinand Dahl. Foto: X Games

Birk Ruud kjørte også finalen, der han hadde planlagt et meget teknisk railrun, men slet med å lande det når det gjaldt som mest. I tillegg slet han med farten på hoppene.

– Det går sakte, sa Ruud nede ved målområdet.

Ruud blir også å se i Big Air finalen, som går natt til mandag klokken 01:15 norsk tid.

Les mer om når du kan se X Games her.

Fullstendig resultatliste finale

  1. Colby Stevenson

2. Mac Forehand

3. Ferdinand Dahl

4. Andri Ragettli

5. Birk Ruud

6. Fabian Boesch

7. Alex Hall

8. Evan McEachran

9. Max Moffatt

10. Jesper Tjader