– Tuller du med meg!? Dette er jo som i en film, sa X Games sin ekspertkommentator etter Kleveland sitt tredje hopp i finalen.

Allerede på sitt første hopp ble Kleveland belønnet med 49 av 50 mulige poeng for sin nollie triple rodeo 1440, der han satser fra nosen (tuppen foran) på brettet og roterer fire runder med tre saltoer. Eller som kommentatoren kalte det: "triple chikane".

Annonse

I sitt tredje run landet han en nosebutter backside 1980, som ble belønnet med 47 poeng. Med det trengte Kleveland strengt tatt bare tre hopp for å ta seieren i nattens X Games finale.

– Dette føles helt sjukt godt! Det er jo her de største triksene blir gjort, og det å lande et nytt triks er veldig gøy, sier Kleveland til VG.

Da Fri Flyt snakket med Dombåsgutten på starten av nyåret, fortalte han om viktigheten med å gjøre mere kreative og nyskapende triks, som butters og nollie i konkurranse.

Kleveland er åpenbart i god form for tiden, med seier i begge verdenscuprennene han har deltatt i etter jul. Og nå et nytt gull i X Games.

Den ferske gullvinneren stiller også til start i slopestyle og knuckle huck, der han står som favoritt til å vinne begge. Gjør han det blir han historisk og den første til å ta tre gull i samme X Games.

På pallen fikk han besøk av Takeru Otsuka på 2. plass (JPN) og Yiming Su på 3. plass (CHN), de begge var stemplet som store seierskandidater i forkant av finalen.

Otsuka sitt beste triks fikk 49 poeng av dommerne, han endte til slutt på 90 poeng totalt. Seks poeng bak totalsummen til Kleveland på 96 poeng.

PALLEN: Med seg på pallen fikk Kleveland besøk av Takeru Otsuka og Yiming Su. Foto: X Games
PALLEN: Med seg på pallen fikk Kleveland besøk av Takeru Otsuka og Yiming Su. Foto: X Games

Fullstendig resultatliste finale

  1. Marcus Kleveland

  2. Takeru Otsuka

  3. Yiming Su

  4. Mark McMorris

  5. Dusty Henricksen

  6. Taiga Hasegawa

  7. Chris Corning

  8. Sven Thorgren

Les mer om når du kan se X Games her.