/ Kite

Ragnarok fredag

Kitekonkurransen Red Bull Ragnarok braker løs på Haugastøl i dag, med hele 300 kitere som skal forsere den 10 mil lange løypa.

Sist oppdatert: 10. april 2015 kl 07.59
NORSK FAVORITT: Bjørn Kaupang er klar for RedBull Ragnarok, som en av de norske deltagerne med størst vinnersjanser i herreklassen. Blant jentene er fjorårsvinner Camilla Ringvold en klar vinnerkandidat. Foto: Christian Black
NORSK FAVORITT: Bjørn Kaupang er klar for RedBull Ragnarok, som en av de norske deltagerne med størst vinnersjanser i herreklassen. Blant jentene er fjorårsvinner Camilla Ringvold en klar vinnerkandidat. Foto: Christian Black
Lesetid: 2 minutter

– Værmeldinga viser vindstyrke opp mot 10 meter per sekund, som i kupert terreng som vil presse utøverne til det ytterste. Årets Ragnarok skal virkelig skille de beste fra resten, da løypa blir over 100 kilometer lang, skriver arrangøren i en pressemelding til Fri Flyt.

KLARE FOR RAGNAROK: Terje Halsteinsgaard og Bjørn Kaupang er på plass på Haugastøl for årets største begivenhet for kiterne; Red Bull Ragnarok. Foto: Christian Black

Det blir drøye 300 kitere som samles på vidda. Her vil en 300 meter lang linje markere startretningen, før kiterne henger seg i selen og jager mot de seks passeringspunktene. Det er fem runder, og totalt minst 100 kilometer som må gjennomføres før løpet er gjennomført. Starttidspunktet er flytende, men det blir etter klokka elleve fredag. Konkurransen kan fort vare opptil fem timer, vind og værforhold avgjør dette.

Ifølge Are Tallaksrud i Red Bull er flere nordmenn aktuelle for å ta seieren, i det som er vinterens mest spektakulære kitekonkurranse i Norge.

– Bjørn Kaupang har hendene fulle med å håndtere et stappfullt Haugastøl men går for å ta tilbake seieren i skiklassen. Camilla Ringvold vant i fjor og er sulten på ny suksess på Hardangervidda. Hundrevis av spente kitere er nå samlet i det store teltet utenfor Haugastøl og ser fram til årets utgave av Red Bull Ragnarok, sier Tallaksrud.

Livetiming fra konkurransen finner du her!

Se film og enda flere bilder i galleriet under:

Publisert 10. april 2015 kl 07.59
Sist oppdatert 10. april 2015 kl 07.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen