/ Kite

Anders Hervold (52) omkom i kite-ulykken i Farsund tirsdag

Navnet til kiteren som omkom på Lista er offentliggjort

Mannen var opprinnelig fra Kvinesdal, men bosatt i Oslo.

Sist oppdatert: 3. juli 2023 kl 11.52
KVILJOSANDEN: Kviljoodden stikker seg ut som en spiss fra de flere kilometer lange sandstrendene på Listahalvøya. Det skal ha vært her ulykken skjedde. Foto: Listerfriluft.no
KVILJOSANDEN: Kviljoodden stikker seg ut som en spiss fra de flere kilometer lange sandstrendene på Listahalvøya. Det skal ha vært her ulykken skjedde. Foto: Listerfriluft.no
Lesetid: 1 minutter

– Politiet vil i samråd med pårørende frigi navnet på mannen som omkom i en kite-ulykke i Farsund tirsdag 27. juni. Det var 52 år gamle Anders Hervold som omkom. Han var opprinnelig fra Kvinesdal, men bosatt i Oslo, skriver politiet i en pressemelding.

Hervold var opprinnelig fra Kvinesdal, men bosatt i Oslo, opplyser politiet.

Mannen ble sendt til sykehus etter ulykken, men livet sto ikke til å redde.

Ulykken på Kviljosanden

Hendelsen med kiteren skal har skjedd i åpent farvann. Det var en annen kiter som meldte inn om ulykken. Han skal ha fortalt at Hervold slet med å komme seg til land.

– Han var i vannet, og det var fare for drukning, forteller redningsleder Jan Erik Skorpe i HRS Sør-Norge til VG etter ulykken.

Luftambulanse og ambulansehelikopter ble sendt til stedet.

Klokken 13.29 meldte politiet at personen var fraktet til sykehus med redningshelikopter, men at helsetilstanden fortsatt var ukjent.

Også dykkere ble sendt til stedet, opplyste redningsleder Skorpe.

Publisert 3. juli 2023 kl 11.37
Sist oppdatert 3. juli 2023 kl 11.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen