– Dette er en tragisk ulykke, sier politiet i Sør-Vest på Twitter.

De fikk melding om ulykken klokken 15:25 torsdag ettermiddag. Luftambulanse rykket ut, og politiet var på stedet, men mannen, som er i 40-årene, ble erklært død på stedet. 

Ulykken skjedde like sør for Hunnedalen i Sirdal, rett over grensa til Agder - omtrent en time fra Stavanger. Mannen er fra Stavanger. Pårørende ble varslet rundt klokken 19:30 på kvelden.

Den omkomne var den 49 år gamle journalisten og klatreren Sindre Bø. Les mer på Klatring.

Torsdag kveld opplyser Sør-Vest politidistrikt at ulykken skjedde da kiten ble løftet av vinden, og at mannen falt ned og døde i fallet, skriver Stavanger Aftenblad. Lensmann ved Sirdal lensmannskontor, Egil Netland, sier til NRK at det var en krevende aksjon. 

– Vi var jo tilfeldigvis på jobb med snøscooter, men det var helt nødvendig for å komme seg opp til avdøde, sier han til kanalen.

Politiet i Sør-Vest opplyser til Fri Flyt at politiet nå undersøker detaljer rundt ulykka, og mer informasjon vil bli klart etter påske.

Han sier mannen skal ha hatt stor fart da han ble løftet av vinden, og truffet en stein. 

– Jeg må få lov til å uttrykke min dypeste medfølelse for de etterlatte. Det er veldig trist når sånne ulykker skjer, sier ordfører i Sirdal, Jonny Liland, til Stavanger Aftenblad.

Mannen skal ha vært med en gruppe på flere personer, men var den eneste som kitet. Ulykken skal ha skjedd mellom fylkesvei 45 og turisthytten Tomannsbu..

Hunnedalen er kjent for gode frikjøringsmuligheter på ski.