Verdens beste dag – nok en gang

Etter tre år med venting fikk endelig Matias Myklebust og Petter Westgaard kjørt den bratte og eksponerte vestveggen på Kolåstinden.

Sist oppdatert: 14. februar 2018 kl 12.55
SPEKTAKULÆR NEDKJØRING: Vestveggen på mye besøkte Kolåstinden på Sunnmøre er litt av ei nedkjøring. Foto: Matias Myklebust
SPEKTAKULÆR NEDKJØRING: Vestveggen på mye besøkte Kolåstinden på Sunnmøre er litt av ei nedkjøring. Foto: Matias Myklebust

Vi har vel sett på denne fjellsiden i tre år nå og visst at den er mulig å kjøre på ski. Kolåstinden er jo godt besøkt, men denne varianten som vi kjørte ned vestveggen mot Romedalen blir ikke kjørt så ofte. Det er bratt og eksponert, og man bør ha studert bilder av fjellsiden så man vet hvor man best kan ta seg ned. På et tidspunkt må man over en fjellkam og ned i en ny renne for å unngå et stort klippeparti.

Se film og stort galleri under teksten! 

Ideen om å kjøre ned her kom vel på grunn av nysgjerrigheten om hvordan terrenget var nede i fjellsiden og at vi er på jakt etter kule og fine opplevelser.

2
2

BRATT OG TRANGT: Petter Westgaard i øvre del av ruta. Foto: Matias Myklebust 

Noen dager i forveien var jeg oppe på Kolåstinden og fikk en anelse om at forholdene kunne være passende. Toppen av siden var avblåst og isete, mens det lenger ned lå bra styresnø. Fint å ha litt feste og ikke bare is når det blir bratt.

Kjøringen var relativt konservativ med hyppige stopp for å unngå sluff og vi tok oss god tid til både å kjenne på snøen og følelsen av å være «off the grid» på selveste Kolåstinden, Kongen av Sunnmøre. 

Vi hadde med oss noen kamkiler, skruer og randotau siden vi ikke visste helt hva vi ville møte på nedover, men dette forble dødvekt i sekken.

Det er gode forhold på Sunnmøre for tiden. Kvaliteten på snøen går jo litt opp og ned fra dag til dag i et kystklima som vi har her på Sunnmøre, men det er i hvert fall veldig bra snødybde og steiner og klipper er nedsnødd. 

Another best day.

Publisert 14. februar 2018 kl 12.55
Sist oppdatert 14. februar 2018 kl 12.55
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen