– Senest sist sesong var jeg en del av det norske landslaget, uten at det hadde noe praktisk betydning. Jeg konkurrerte for Norge i VM i Utah i vinter, men det var aldri noe treningsopplegg eller annen form for støtte fra Norges Skiforbund, verken før eller etter. Nå bor jeg i Utah, og det føles riktig å bruke US Ski Team sine treningsfasiliteter her, og kjøre for USA, sier Grete.

Dermed kan det se ut som Norge har mistet en klar medaljekandidat til OL i 2014. Grete Eliassen er både norsk og amerikansk statsborger, og tok sin første internasjonale medalje for Norge da hun ble juniorverdensmester i super-g som 16-åring.

Annonse

– Jeg føler meg både norsk og amerikansk, og har egentlig aldri brydd meg så mye om hvilket land jeg representerer. Men da jeg ble tatt ut på det amerikanske slopestylelandslaget, og dermed kan trene like ved der jeg bor, var det mest fornuftig å velge USA.

– Hvilke råd har du til Norges Skiforbund (NSF) som skal organisere de norske twintiplagene til OL i Sotsji?

– Heldigvis har Norge en sterk og solid skikultur med masse kjørere som vil være gode nok til å delta i Sotsji. Rådet mitt er å ikke gjøre det for seriøst for tidlig. Ta ut et så stort lag som mulig, og når tiden kommer, velg ut de beste guttene og jentene til å kjøre for Norge i OL. Jeg vi også råde NSF til å lage flere lokale småkonkurranser, og sende de beste kjørerne til de store internasjonale konkurransene, sier Grete Eliassen.

Leder i Freestylekomiteen i NSF, Sigbjørn Slåtten, skulle gjerne sett Grete på det norske laget i 2014-OL.

– Grete varslet at hun ville kjøre for USA kort tid etter VM i vinter. Hun bor fast i USA og deltar, etter det vi ble orientert om, for et amerikansk universitet. Vi skulle selvsagt gjerne skulle sett at Grete ville representert Norge og Norges Skiforbund i OL, men vi aksepterer hennes beslutning og ønsker henne lykke til, sier Slåtten til Fri Flyt.