– Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen er kandidater for pallen og medaljer hver gang de stiller i store konkurranser. Det har de begge bevist mang en gang, Tiril i lang tid og ikke minst Johanne i fjorårets sesong hvor hun var på pallen hele fem ganger, samt tok X Games-gull på Hafjell. Når det er sagt, var jo selvsagt Kelly også en meget stor favoritt også for medalje i Sør-Korea, og det er veldig kjedelig for henne at dette kom nå, sier Frankum til Fri Flyt.

Listeloes-Torsdagsliste_ordinary_1200
Annonse

– TRIST: Sportssjef for freeski i Norges Skiforbund, Christopher Frankum, syns det er trist at Kelly Sildaru mister resten av sesongen. Arkivfoto: Vegard Breie

Denne uka kom nemlig nyheten om at det estiske unikumet Kelly Sildaru – som har dominerte de store konkurransene sist vinter – ikke blir med i verken VM eller OL på grunn av en kneskade. 15-åringen ødela korsbåndet under trening på New Zealand denne uka.

– Det er selvfølgelig veldig trist for Kelly. Hun har jobbet knallhardt i en årrekke, og vist fantastisk kjøring, progresjon og prestasjon i konkurranser og ikke minst videosnuttene vi har blitt veldig glad i! Dessverre oppstår det skader og balansen kan være hårfin hva gjelder progresjon og risiko med påfølgende konsekvens. Vi ønsker henne alt godt og håper hun kommer seg tilbake fort! Jeg er 100% sikker på at hun kommer knallsterkt tilbake og kommer til å være med å prege sporten i mange år fremover, sier Frankum.