– Det var veldig gøy, særlig siden i år var første gang jeg kunne være med i Junior-VM, sier Ida på telefon fra østerrikske Kappl.

Aldersspennet i Junior-VM i frikjøring er 15 til 18 år. Dermed var Ida blant de yngste deltagerne.

– Hvordan føles det å være verdens sjette beste junior-frikjører?

– Haha, det føles ikke sånn, men jeg hadde aldri forventa jeg skulle nå så langt!

NORSK DELEGASJON: Denne gjengen representerte Norge i årets Junior-VM i frikjøring. Fra venstre: Birk Ravn Mugås, Emma Opsann, Ida Feen, Didrik Opsann og Andreas Bakke. Foto: Lars Bjørum
NORSK DELEGASJON: Denne gjengen representerte Norge i årets Junior-VM i frikjøring. Fra venstre: Birk Ravn Mugås, Emma Opsann, Ida Feen, Didrik Opsann og Andreas Bakke. Foto: Lars Bjørum

Feen, som kjører for osloklubben Heming Adrenalin, forteller om en ganske krevende konkurranseface i Kappl, hvor hun bomma på det andre elementet i linja si.

– Jeg traff på første, men bomma på andre, og måtte kjøre ut lenger ned enn planlagt. Vi hadde studert linja nøye på forhånd, men det var mye vanskeligere å holde oversikten når vi var i facen, sier hun.

– Hvordan var føret?

– Litt hardere enn forventet, men bra med nysnø og fint likevel.

– Hva med nivået på de andre kjørerne?

– Mange er ekstremt gode, og jeg er bare glad jeg fikk plass blant de! Men jeg vil vlære mer, og drømmen er å en gang kjøre Freeride World Tour. Men nå er målet å kvalifisere til Junior-VM neste år, og i vinter skal jeg kjøre så mange konkurranser jeg kan for å klare det.

Fem norske frikjørere var i aksjon i Junior-VM i Kappl, og de hadde med seg den norske freeskilegenden Lars Bjørum som trener. Han var viktig for å holde nervene i sjakk.

– Jeg var veldig nervøs på start, og er ikke så flink til å takle det selv. Men Lars er skikkelig flink, og hjelper oss mye, sier Ida Feen.

I tillegg til de to jentene var Andreas Bakke, Birk Ravn Mugås og Didrik Opsann med i ski herrer, men alle kræsja og endte utenfor resultatlisten. Ingen norske kjørere deltok i snowboardklassene.

Reprise av livesendingen ser du her!

NB! En aldri så liten fun fact er amerikanske Orion Cherney, som med startnummer 1 stilte på telemarkski.

Topp 3, junior-VM i frikjøring:

Ski, damer:

1. Zoé Delzoppo, FRA

2. Mila de le Rue, FRA

3. Tia Karina Schenck, USA

Ski, herrer:

1. Marcus Goguen, CAN

2. Tiemo Rolshoven, GER

3. Wyatt Gentry, USA

Snowboard, damer:

1. Lila Yeoman, USA

2. Elèonore Ansanay Alex, FRA

3. Kaiya Hanepen, USA

Snowboard, herrer: 

1. Kea Chretien, FRA

2. Vaughn Hardwick, AUS

3. Max Baker, USA