Vårvêr

Deilig slush. Svusj, svusj, kommer det fra skia mens man setter svingene nedover fjellsiden. Det er knapt en uke siden vi kjørte nærmest bunnløst pudder – men nå er våren kommet for fullt.

Sist oppdatert: 13. april 2018 kl 14.17
NEDTUR: Fredrik Nome setter fart i perfekt vårsnø. Foto: Timme Ellingjord
NEDTUR: Fredrik Nome setter fart i perfekt vårsnø. Foto: Timme Ellingjord

Vi står begge og svetter, Fredrik og jeg. Vi er ikke kommet halvveis, og turen avbrytes av hyppige vannpauser. Solen står høyt over oss og steker. Vi er begge glade for at solkremen ble husket, for det begynner allerede å lukte svidd. Denne dagen skal sannelig nytes til det fulle. 

I sentrum av begivenheten 

Og hvilken dag. Bak oss skimtes den magiske Hjørundfjorden som nærmest blir passet på av fjellheimens ruvende tinder. Det er noe spesielt med dager som disse, og da er det jammen godt å være ute til fjells. 

Etter å ha forsert et mindre slette parti, stiger vi inn i et av Sunnmøres mange amfier. Hvite topper stiger opp på alle kanter. Det er som å være på en scene og det er vi som er sentrum av begivenheten. Vi fortsetter oppover mot toppen, men det er ikke målet vårt i dag.

P4112887
P4112887

Topp å være på tur

Vinterens skumle farer er ennå ikke over, og vi ser ferske skred rundt oss. Alt fra små solskred til de store og fryktinngytende, men på sin måte vakre flakskredene. Det gjelder å trå varsomt. I dag er vi ikke på topptur, men har det likevel topp. 

Vi bestemmer oss å snu før vi kommer inn i for utsatt terreng. Snøen skifter, og er tidvis misvisende. Noen ganger virker den homogen og fin, men andre plasser er utilregnelig og skummel. På slutten av vår ferd er det nedfokket nysnø som er bekymringen, da får vi heller nyte de velfortjente høydemetrene vi allerede har vunnet. 

Det er med litt avsmak at jeg tenker på at vinteren er over, det er det nok bestandig for en ihuga skikjører, men sure miner er raskt ute av sinn. Turen nedover, i fantastisk vårsnø sletter alle spor. 

Nå er det bare å nyte resten av skisesongen, og vinterens snørekorder gir lovord om mange gode dager til. 

Se flere bilder under filmen!

Publisert 13. april 2018 kl 14.17
Sist oppdatert 13. april 2018 kl 14.17
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen