Vårherres konditori

Der nede i det fjerne, strekker de blå fjordarmene seg så langt øye kan se. Rundt dem stiger fjellene opp fra havet, med sine hvite kremtopper ligger de som desserter på rekke og rad. Klar til å nytes, under solens varme stråler.

Sist oppdatert: 6. mai 2018 kl 07.00
KLASSIKER: Nydelige forhold på vei ned fra Saudehornet like over Ørsta. Foto: Timme Ellingjord
KLASSIKER: Nydelige forhold på vei ned fra Saudehornet like over Ørsta. Foto: Timme Ellingjord

Jeg våkner tidlig av kjæresten min, hun er dessverre blitt syk i løpet av natten. Vi som skulle ut å nyte vårens deilige vær i fjellet. Ingen vits at vi begge skal sitte inne. Jeg gir det et forsøk, sender ut noen tekstmeldinger. Pling. Eira svarer. Jo, jeg kan være med på tur, men da må jeg være klar om 5 minutter. Jeg spretter opp av sengen og går som en tornado igjennom rommet.  

Se masse bilder fra turen i galleriet under!

Joggeski

P4300497
P4300497

Sekken pakkes i en fei, feller finnes fram og ski skyves utfor altanen og ned på parkeringen. De er allerede kommet. Matpakken smøres, kamera hentes, så er jeg ute. Det tok ti minutter. Frokost inntas i bilen, naturens nødvendigheter bak en busk vel framme. 

Vårens herlige tegn, er ofte å finne i joggesko. Hvis man har satt skiene i boden før man tar i bruk joggesko på skituren, så har man avsluttet sesongen for tidlig. Det er nå fjellet ofte er på sitt beste. Behagelige temperaturer, lange dager og ikke minst finner man ofte trygg og god skikjøring, man må bare gå litt først. Nå gjelder det derimot å ta igjen de andre. En kjapp innspurt i en alt for lang og seig oppoverbakke venter. 

Hard snø

Eira og Kristian står på bakketoppen. Her er det ski som gjelder, på tide å skifte sko. Vi er tidlig ute, men solen er allerede med sine morgenstråler utrolig varm. Snøen er ofte tryggere på denne årstiden, men det gjelder å respektere solens varmende krefter. Dessuten er det som det oftest er, en sammenheng mellom god og trygg skikjøring. Det gjelder å treffe riktig. 

Siden vi er tidlig ute, er snøen hard, overraskende hard. At snøen er hard, er bra for vår del. Det er bedre å være for tidlig, enn for sent ute. Likevel er jeg litt urolig. Snøen er så hard at det er fare for at man faller og sklir. Som eneste, har jeg ikke tatt med stegjern eller skarejern. Jeg belager meg på å måtte vente lenger ned. Heldigvis er det bare en liten hinne på toppen av snødekket, og det viser seg å ikke være noe problem å gå til toppen til fots. 

P4300684
P4300684

Paradis i skue 

Som vanlig skuffer ikke Saudehornet – utsikten er formidabel. Der nede i det fjerne ligger Ørsta, som i skyggen av en gigant. Her oppe nyter vi utsikten til Molladalens spektakulære topper, og lenger bort ligger Kolåstindens i sin majestetiske prakt. Hav, fjord og hvite tinder i en praktfull symfoni. En utsikt som kan lamslå de fleste. Vi kunne ikke fått en bedre pauseunderholdning, der hvor vi venter på den perfekte snø.   

Den som venter, den får, sies det. Det er midt på dagen, og solen har gjort sin jobb. Vi prøver noen svinger. Snøen er perfekt nedover. Da gjelder det bare å kjøre, en etter en, med god avstand. På toppen er snøen myk som krem, og vi får satt våre svingende spor i dag også. Store deilige svinger så snøen fyker til værs. Vårherren er med oss i dag også. 

P4300753
P4300753
Publisert 6. mai 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 6. mai 2018 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen