Denne fuglen hadde absolutt rett. På tross av vinterferie var det nesten tomt i anlegget søndag ettermiddag. Det som er sikkert er at de som hadde vært der den første ferieuka hadde latt mye snø stå igjen. Derfor ble det et hyggelig første besøk.

Vi trengte ikke å legge linjene så langt fra løypene før det var uspora snø. Både til høyre og venstre for heisen er det gode muligheter. Anlegget er bratt og fint, og for det meste er bjørkeskogen åpen nok til å holde god fart. Når det går over i granskog, kan man derimot lett kjøre seg skikkelig fast.

Annonse

Over tregrensa, fra stolheisen og opp, var det avblåst og mye stein framme. Også nedover i skogen var vi ofte nedpå stein, for det var ingen såle som dekket det som mest ligner på sprengstein. Undertegnede har ikke opplevd noe annet norsk anlegg med så mye grov stein fra topp til bunn.

Stolheisen går sakte, men i det vindstille og milde været var det greit å sitte og glede seg til kjøring på linjer som er synlig fra heisen. Den brede heistraseen er et åpenbart førstevalg for de første turene en dag med en del nysnø. Nå er det i utgangspunktet oppkjørt, selv om det var mykt og fint i kantene. Men også her ligger steinhaiene tett, og du er avhengig å ha skia under deg til enhver tid.

Det er ikke like mye snø i Uvdal som for eksempel på Geilo eller i Hemsedal. Så for skiene sin del vil det være en fordel å vente til etter neste snøfall.

I artikkelen i Fri Flyts desembernummer i 2007 (nummer 53), undrer journalisten på om effekten av kronprinsfamiliens hyttekjøp kunne føre til økt pågang av skigjester. Det kan definitivt avkreftes.

Det er også sannsynlig at en del lokale entusiaster begynte å se for seg færre og færre førstespor i kjølvannet av artikkelen, som avslørte de fleste godbitene. Den bekymringen var eventuelt grunnløs.