– Det gikk akkurat som jeg hadde tenkt faktisk, selv om jeg var litt bakpå i et par landinger. Prøvde å finne flest mulig dropp i fallinja, og avslutta med et slags gressdropp. Det gikk fint selv om jeg aldri har prøvd det før, så det var jeg fornøyd med, sier Ansnes.

– Perfekt sløsj

Annonse

Hun fikk med seg fire klipper på vei ned, og kjørte med flyt og fart som var i en helt egen klasse blant jentene. Linjevalget var hun også alene om.

– Jeg er veldig fornøyd, det er skikkelig stas å vinne på Ekstremsportveko! Føret var veldig bra i dag, perfekt sommersløsj som ikke lugga, sier hun.

Satser mot FWT

Tone Jersin Ansnes satser på å kvalifisere seg til Freeride World Tour i vinter, og med ny skisponsor (Völkl) og en 5. plass sammenlagt fra kvalikserien (Freeride World Qualifier, FWQ) i fjor (topp tre går til FWT), satser hun for fullt kommende vinter.

– Det blir en tur til New Zealand i august, så skal jeg bo i Chamonix i vinter. Målet er definitivt å kvalle til FWT. Anja Alme Gardli ble numer fire i fjor, og jeg altså nummer fem, så det hadde vært skikkelig gøy hvis vi ble fire norske jenter i world tour´en, sier hun.

Fornøyd vinner

I herreklassen var det nok den lokale råtassen Åsmund Hårklau (Norges mest undervurderte skikjører ifølge mange) som imponerte publikum mest, med ei solid linje og en stor og eksponert treseksti i toppartiet. Men det var 21 år gamle Tobias Bjønnes fra Sauda som vant, blant annet med to perfekte 360´er og flere solide klippedropp.

– Jeg fikk litt lite fart i corneren, men jeg er fornøyd, landa fint alt jeg prøvde på, men jeg skulle gjerne hatt enda mer fart på den siste tresekstien, sier Bjønnes.

– Flate landinger

Åsmund Hårklau ble nummer to på hjemmebane for andre år på rad.

– Det gikk ganske fint, jeg måtte nedpå på ei flat landing, men ellers var det bra.

– Tresekstien på toppen må ha vært ganske skummel?

– Ja, det var litt ekkelt, jeg måtte hoppe lenge før kanten fordi det var en litt fæl sprekk i skavlen. Det var en del andre risky dropp også, både flate landinger og mye stein. Egentlig var vel alle droppa jeg gjorde veldig flate, kanskje med unntak av der jeg avslutta med en tidløs kosakk, sier han.