– Under tregrensa var det mye pudder

Det laver ned med gull fra himmelen og fjellene i trøndelagsområdet får mer og mer snø.

Sist oppdatert 16. januar 2017 kl 10.24
HERLIGE FORHOLD: Slik så det ut i Trønderlag i helga. Her er Eirik Volent ute på ski. Foto: Kjetil Volent
HERLIGE FORHOLD: Slik så det ut i Trønderlag i helga. Her er Eirik Volent ute på ski. Foto: Kjetil Volent

Vi tok derfor turen til Ruten (i Hemne), en topp på 1039meter, ca 1 times kjøring fra Trondheim. Yr meldte kraftig vind, 7 kalde og nedbør. Værhistorikken sa relativt stabilt med nedbør, så vi forventet en del pudder, og en del vindpåvirket snø i de hellingen som er normalt å kjøre fra toppen.

Pudder-lukta hadde ikke bare truffet vår nese, det sto ett 20 talls biler på parkeringen og det var reine 17-mai toget på vei oppover mot toppen av fjellet.Yr fikk dessverre rett, så det blåste og snødde så mye at de aller fleste snudde før toppen.

Sikten fra toppen og ned til tregrensa var lik 0, men snøen var ok. Under tregrensa var det MYE pudder. Som vi sier i Trøndelag: "40cm med bunnjlaus pudder"! Nå har vi aldri vært i Japan, men tipper Ruten-skogen bød på det samme (bare litt mindre), så her var det bare å boltre seg i det hvite gullet!

Se bilder her:

Publisert 16. januar 2017 kl 10.24
Sist oppdatert 16. januar 2017 kl 10.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen