Lars Tynes er ung, men ingen jypling. Allerede for noen år siden var det lett å kjenne igjen “Thug Lars”. Den switch cork 7 tail’en var det ingen andre som klokken inn på den måten. Siden den gang har Lars blitt litt eldre, virker svært fornøyd med tilværelsen og kjører helt utrolig bra om dagen.

Resten kan Lars fortelle selv:

Jeg er 20 år, bor i Oslo og kjører for Saga Outerwear, Pimp Hands, Rossignol og Char Poles.

Nå den siste tiden har jeg jobbet med å samle sammen grunker til en fet sommer og bygd et strøkent setup for sommeren med Martin Solhaugen. 

Jeg hadde en helt fantastisk sesong denne vinteren. Har fått gjøre alt jeg ønsket. Jobbet som trener i Hakadal og Kjelsås/Årvol, vært dommer for Norwegian Open og Norgescuppen, kjørt en konkurranse eller to for morroa sin skyld, men best av alt: Anders Nummedal og jeg stiftet SKINANIGANS! og dratt med oss Fredrik Bergan og Vebjørn Skaseth Ørpen! 

 
PARTNERS IN CRIME: Nummedal og Tynes viser stil med Skinanigans!

SKINANIGANS! var noe Nummis og jeg startet rett etter nyttår for å lage edits. Jeg er stor fan av langfilmer, men jeg liker å levere noe for folk “til enhver tid”, en serie med episoder. Derfor slang vi sammen noen daler og kjøpte oss en steady cam og begynte å filme. Vi hadde ikke mye peiling i starten hvordan vi ville gjøre ting, men rundt halvveis i sesongen skjønte vi at det faktisk var noe å hente her. Folk kom med gode tilbakemeldinger og responsen har vært stor, spesielt gjennom Newschoolers, Downdays og Zapiks.

Kult om folk vil sjekke det ut her: Vimeoprofilen!

Kids og backflips!

Samtidig har jeg også vært trener. Sporten er som en eneste stor barnehage. Det er alle slags mennesker som flyr i alle retninger, snurrer og flipper. Det er ikke store overgangen til å være aktivitetsansvarlig for kids i bakken og på trampoliner.

Og fordelene med å jobbe i skimiljøet er ganske soleklare og enkle sånn sett. For selv om det høres klisjé ut så er det frihet og samhold. Hvem ønsker seg ikke et kontor under åpen himmel mens man ser smil rundt deg hele tiden?

En ting som går igjen er uansett spørsmålet om jeg kan ta backflip, for de spør like ofte som man tror. - Jeg tør ikke ta backflip. (Det er faktisk sant)

Mye bra å se tilbake på denne sesongen. Likevel var nok helgen jeg slapp "PhD in Stomponomics" som henger høyest. Fikk fett med kudos. Følte at alle dagene med å jage fete shots var verdt det. Gleder meg allerede til å dra frem kameraet neste år! 

KRÆSJ: Brutalt møte med en landing i Trysil

Det som var virkelig kjipt, og skummelt, denne sesongen var da jeg gikk skikkelig på trynet på Trysil Big air. Ikke nok med at jeg misset ut på finalen og møtte Aurdal på legevakta, men da var jeg helt sikker på at resten av sesongen gikk i vasken. Ting gikk heldigvis min vei og slapp unna med en måned med vondt i rygg og hofte.

MEGAPARK: Tynes med kamera på slep. f: Jon Arne Tjøstheim

Konkurranser 

Det er så høyt konkurransenivå i Norge at det er helt latterlig. Det er så mange gode unge kjørere som er på vei opp i både ladet og verden. Personlig foretrekker jeg å ikke konkurrere, men å være med på rammen rundt konkurransene. Jeg slenger meg gjerne med på en eller to om det er vindstille og jeg har sola i ryggen, men utenom det så legger jeg mer fokus på mediasiden av sporten.

Påsken

Sånn angående sola i ryggen og media: Påsken ble årets feteste tur! Var med Heming og Skinanigans! Alle gutta kjørte dødsfett den uken på vierli. Feteste session jeg har vært på! 

HJEMMEBANE: Lars i Varingskollen!

(Red: I tilfelle dere fremdeles lurer på om ryggen ble bra mot slutten av sesongen, her er editen fra sesongens siste dag i Varingskollen:)

Video

Alltids fett å være foran linsa, men det siste året har jeg vært mye bak. Ingen ting slår å levere en banger edits til folk og jeg var ganske sikker på hva jeg ville lage. Kult å ha laget noe denne sesongen som er nettopp det!

Den skifilmen som er favoritten må nok være Everyday is a Saturday fra Poor Boyz. Feteste segment er likevel Corey Vanular fra Long Story Short. - Segmenten som fikk meg til å begynne på ski.

Sporten er litt hektisk om dagen. Husker når sw 10 var big dog trikset alle ville ha, plutselig kom det en eksplosjon av dobble og så tripple som dyttet opp lista. Likevel er det ikke alle som går den veien. Det er kult å se på kjørere som har klart å få en stil som alle respekterer og følger med på.

TAILGRAB: inkludert stil.

- Stil for min del er å ta triks som tusenvis av kids kan og gjøre dem dine. 

Neste sesong har jeg mål om å repetere den forrige. Håper kanskje på litt flere reisemål og kanskje min egen segment av noe slag. Og anlegge en ny snurrebart! 

For å beskrive meg selv med tre ord:

Ever learning fool - sånn det føles.

Til slutt må jeg få med en shoutout til sponsorer, familie for støtten og til alle homies!