I siste utgave av Fri Flyt får du nemlig hele 17 dager på skitur fordelt på tre turer, 116 sider og 17370 høydemeter. Inkludert en morsom blanding folk. Men Ian Compton er ikke på randotur da, han er på bytur.

Her er noen smakebiter fra nyeste utgave av Fri Flyt:

Annonse

Luksustelttur i Alaska: Det spares ikke på kruttet når Teton Gravity Research stikker til Alaska for å filme. Joda, de bor i telt, men det skorter ikke på badstu, fyrverkeri, helikopter, småfly og hissig skikjøring for det.

Ian Compton: Fyren med det kule etternavnet bor slett ikke i Compton, han har nemlig flytta til ei brakke i skogen i Vermont.

Haute Route #1: Allstars: Bli med Seth Morrison, Julien Regnier, Glen Plake, JP Auclair og et knippe andre A-kjendiser på den legendariske Haute Route mellom Chamonix og Zermatt. Inkludert litt ekstra, eller någgå attåt som det står i bladet.

Haute Route #2: …går gjennom Jotunheimen, og er minst like fin som originalen i Frankrike og Sveits. Stian Hagen har vist oss ruta, sammen et par skikolleger. Inkludert kona fra Australia.

Haute Route #3: Vi har vært på langtur over en drøss fjell i Finnmark, med vind så sterk at finnmarkingene ikke fant beskrivende ord (!) og pudder så dyp at japan ble et adjektiv. Overskrifta ble selvsagt Føkkings Finnmark.

Sekketest: Vi har testa ni tursekker, alle mellom 35 og 45 liter; den optimale størrelsen for de lange toppturene.

Lofoten: Gjengen bak skibloggen Fjelltelegrafen tok med seg Fri Flyts husfotograf Thomas Kleiven til Svolvær. Der var det pudder og da blir det lofotsk øyegodteri.

I tillegg til alt dette får du oversikten over fotostæsjet til Daniel Tengs, Sig Tveits barndomsminner fra Voss, svært galleri, et møte med fyren bak sjogg.no, redaktørens mening om årets nordlending (ja, han karen som nekta å bruke redningsvest, X Games, dyp skihistorie fra Østlandet, Råingen Robert Ruud, Steingrim Klippe og masse annet!

Fri Flyt nummer 103 kommer i kiosken i dag!