Topptursuksessen

600 toppturentusiaster bodde i telt og koste seg på tur i nydelig vær og føre på Turtagrø sist helg.

Sist oppdatert: 16. mai 2014 kl 10.43
Lesetid: 3 minutter

Fri Flyts toppturfestival High Camp på Turtagrø ble arrangert for 14. gang sist helg, og har på den tida blitt verdens største toppturfestival. 600 deltagere er på plass ved foten av Skagastølstindene og Hurrungane, og 400 av dem bor i telt spredd rundt hotellet på Turtagrø.

– Vi fikk noen fantastiske dager i helga. Uka før High Camp kom det en del nysnø, og når sola kom fram natt til lørdag fikk vi både fantastisk vær og aldeles strøkent skiføre. Mange mente det var tidenes beste skiføre, sier High Camp-sjef Eyvind Setrom.

Konserten tok av

Toppturer i et av verdens fineste toppturområder, nemlig Jotunheimen og Hurrungane, er hovedingrediensen på High Camp, men også kveldstid skjer det mye på Turtagrø når festivalen går av stabelen. Dunjakkedisko og foredrag er alltid med, men frikjøringskonkurranse, stand-up med TV-kjendisene Nils Ingar Aadne og Jonas Berglund, og konsert med Staut  var nytt i år.

– Konserten tok helt av, og under stand-up´en var det så fullt at vi måtte rigge opp høyttalere slik at folk kunne stå utenfor og høre på, sier Setrom.

FORNØYD: High Camp-sjef Eyvind Setrom forteller om nok en suksessfestival på Turtagrø. Foto: Martin Innerdal Dalen

Redningsmann trollbandt publikum

Men det var en av foredragsholderne som imponerte mest i helga. Den svært erfarne redningsmannen Haakon Nordseth fortalte dramatiske historier fra jobben sin i Norsk luftambulanse.

– Mens alle andre kommer med datamaskiner, harddisker og Powerpoint-presentasjoner i fleng, så har Haakon med seg ei lita notisblokk, og med den trollbandt han publikum i halvannen time. Det var flere som tok til tårene under foredraget hans, som hadde flaks og uflaks til fjells som tema, forteller Setrom.

– Var det noen som hadde uflaks til fjells i helga?

– Nei, det ble ei kjedelig helg for Røde Kors tror jeg. Men det var en guide som slo panna si i forbindelse med saltoforsøk på kvelden. Heldigvis gikk det bra det også.

Roadgap-dag

Søndag er avreisedag for noen, turdag for mange, og roadgap-dag for noen. Chris Seaman, Tor Ivar Lyse, Truls Sem Langfeldt, Leif André Enevoldsen, Kjetil Rødland, Anders Malm Frafjord, Hans Martin Leistad, Kjetil, Rødland, Helge Mikkelsen, Jacob Taylor og Tordis Kleppa bygde hopp over Tindevegen på vei hjem.

– Vi så de høye brøytekantene langs Tindeveien på vei ned til Turtagrø og lørdag kveld bestemte vi oss for å kjøre en roadgap session. Søndagen kom, været var perfekt, og etter en liten rekognosering opp til bommen fant et sted og gikk vi i gang med å bygge. Litt utfordringer med trang vei og motgående trafikk, men folk var positive og ville gjerne se på, forteller Truls Sem Langfeldt. 

Et par tøffe bilder fra hoppeøkta ser du her, og i galleriet under artikkelen finner du et svært bildegalleri fra årets High Camp på Turtagrø. 

PS! Kronprins Haakon Magnus var tilbake som gjest på High Camp Turtagrø også i år!

ROADGAP: Truls Sem Langfeldt på ski. Fra venstre: Tordis Kleppa, Jacob Taylor og Helge Mikkelsen. Foto: Anders Malm Frafjord

SPEKTAKULÆRT: Kjetil Rødland på ski, Chris Seaman på taket, fra venstre: Helge Mikkelsen, Jacob Taylor og Tordis Kleppa. Foto: Anders Malm Frafjord

VEISPREKK: Fin å hoppe over! Foto: Anders Malm Frafjord 

Publisert 16. mai 2014 kl 10.43
Sist oppdatert 16. mai 2014 kl 10.43
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen