Mens primus motor, løypelegger og fjorårsvinner Ola Hovdenak humpet rundt på krykker ved målområdet i Isfjorden, tok 34-åringen fra Voss for seg av Romsdalsfjellene.

Han tok seg opp på Galtåtind, Søre Kleiva og Kirketaket  – og ned igjen – i nærmest forbløffende tempo.

Annonse

LES OGSÅ: Ta randoutfordringen

2 timer og 22 minutter er noen minutter mer enn Hovdenak brukte i fjor, men det skyldes mest at snøforholdene er bedre i år, slik at løypa kunne starte lengre nede.

Rammen kunne ikke vært bedre, med sol, tørr vintersnø og nesten vindstille på toppene. Skjervheim koste seg i den lange løypa med 2500 høydemeter.

– Dette er den beste løypa jeg har gått i Norge. Det er slik vi ønsker å vise frem idretten vår, sier han.  

LES OGSÅ: Vinterfestival i Myrkdalen

LES OGSÅ: Norges fineste vårturer

Brannmannen fra Voss er i øyeblikket desidert best av de norske herreløperne i skibestigning. I mål var han 19 minutter foran Olav Bakketun Tronvold.

– Jeg hadde gledet meg til å konkurrere med Ola her på hans hjemmebane, sier han. 

Ola Hovdenak gikk glipp av løpet på grunn av en brukket tå. Men det er svært tvilsomt om han hadde hatt noen sjanse til å følge Skjervheim, som trener 1000 timer i året og har nedoverkjøring i blodet etter å ha vokst opp ved alpinanlegget på Voss. 

IMG_3414v2_1600
IMG_3414v2_1600

FØRSTE NEDKJØRING: Hildegunn Gjertrud Hovdenak på vei ned fra Galtåtinden. Foto: Daniel Kvalvik 

I dameklassen manglet Malene Blikken Haukøy, som akkurat har vært med på storløpet Pierra Menta i Frankrike. Men hjemmefavoritten Hildegunn Gjertrud Hovdenak, som er norgesmester både i rando og landeveissykling, leverte et svært sterkt løp. Med tida 3.09 ville hun vært langt oppe på lista også i herreklassen.

Arrangørene drømmer om at Romsdal Rando skal bli et stort arrangement, som lokker både verdenseliten og et stort antall mosjonister til Isfjorden. Foreløpig er det stykke igjen. Men rundt 30 ivrige mosjonister stilte til start i år med to timers forsprang til eliten. I tillegg hadde mange hundre toppturentusiaster lagt opp dagens skitur for å få med seg konkurransen på nært hold, og lørdagens arrangement var absolutt en forsmak på folkefesten Romsdal Rando en dag kan bli. 

Neste lørdag er det klart for Lyngen Rando og Randoenern i Oppdal. Se oversikten over årets randokonkurranser her.  

LES OGSÅ: Ta randoutfordringen

IMG_3550v2_1600
IMG_3550v2_1600

VINNERNE: Lars Erik Skjervheim og Hildegunn Gjertrud Hovdenak