To meter snø på ei uke

Denne uka sa det KA-BOOM! på Vestlandet.

Sist oppdatert 13. desember 2014 kl 07.44
USPORA: Henning Skjetne nyter nysnø i Myrkdalen. Bildet er tatt fredag 12.desember. Ei uke før var det ikke snø. Foto: Sverre Hjørnevik
USPORA: Henning Skjetne nyter nysnø i Myrkdalen. Bildet er tatt fredag 12.desember. Ei uke før var det ikke snø. Foto: Sverre Hjørnevik

Å si at Myrkdalen, Røldal og Sogndal har snødd den siste uka er ikke å ta i.

Her er en kort førjulshistorie – i hovedrollen: Facebookoppdateringene til Myrkdalen.

Torsdag 4. desember
«Me beklager men mildveret i går og natt har øydelagt mykje av forholda. Me treng meir snø og kulde.»
Fredag 5. desember
«Slik det ser ut no fredag kl. 13.30 vert det vanskeleg å opna lørdag. Det snøar i Myrkdalen, men det har dessverre ikkje komme nok enno.»
Lørdag 6.desember
«Lørdag morgen er det -4 grader og lettskya ver. Me er veldig gira på å komma i gang og me åpnar Badnatrekket og nedre del av Landsbytrekket opp til mast 3. Me må ha meir snø oppe i fjellet og kan dessverre ikkje åpna stolheisen og Vetlebotn.»

– – – (Spol fram ei uke) – – –

Lørdag 13.desember

Det er 2 meter snø på toppen av Kari Traa-heisen, alle heiser går, og de som er her med ski klarer å neppe å se for seg at for ei uke siden måtte de kjøre inn snø for å få åpnet en t-krok opp til tredje mast. Det er nesten så vi ikke tror på det sjøl, her vi sitter i Myrkdalen.

Er du på Vestlandet denne helga, har du valgt rett. Hvis ikke – det er ennå tid til å kaste seg i bilen. Og hvis du er støkk med julebord eller eksamen – fortvil ikke (vel fortvil litt, det er lov), men sesongen er sikra og det er meldt mer snø hele uka fram til jul.

OBS: Vær forsiktig der ute. Varsom.no melder betydelig skredfare. I Myrkdalen i dag lørdag så Fri Flyt flere selvutløste skred.

Publisert 13. desember 2014 kl 07.44
Sist oppdatert 13. desember 2014 kl 07.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen