Merke: Ortovox

Det ble oppdaget at flere utgaver av modellen ORTOVOX 3+ skifta automatisk, og uten at den skulle, over til sendemodus, etter 120 sekunder i søkemodus. Tester viser at et utvalg fra fabrikken kan oppleve dette problemet, og Ortivox tilbakekaller nå alle modeller av 3+ som er sendt til utsalgssteder etter 17. oktober i år. Alle sender/ mottakere som er kjøpt etter denne dato må returneres til butikken for inspeksjon og software-oppdgradering.

For Norges del er det kun snakk om 35 søkere totalt, og minst 25 av diss er fortsatt på importørens lager.

– Det er altså ikke snakk om så mange, og vi har tatt kontakt med de butikkene som har solgt sender/ mottagerne som kan være ødelagte. Det er også på det rene at dette ikke gjelder søkerne som er solgt med Ortovox sitt Avalanche Rescue Kit. Men har du kjøpt din søker fra en utenlandsk nettbutikk må du selvsagt sjekke på ortovox.com, forteller Stine Fet fra Ortovox-importør Sport Sensation. 

Hvis du frykter din sender/ mottager kan ha denne feilfunksjonen, kan dette sjekkes på denne lenken, såfremt du har serienummeret tilgjengelig. Her finner du også kontaktinformasjon for eventuelle ytterligere spørsmål.

Dette gjelder ikke modeller kjøpt i Nord-Amerika.