Han var på plass da åpnet Sogndal Skisenter åpnet tallerkenheisen torsdag 23. november – til stor jubel for lokalbefolkningen. Store mengder snø på Vestlandet de siste ukene har gitt anlegget mulighet for rekordtidlig åpning denne sesongen.

BB20171122_Hodlekve_BBB07006
BB20171122_Hodlekve_BBB07006
Annonse

GOD STEMNING: Masse folk – inkludert en god del kjente frikjøringsfjes – og deilig snø da Sogndal skisenter tjuvåpna heisen torsdag. Foto: Bård Basberg

– Det var god kok i anlegget allerede før heisen begynte å gå. Nikolai Nygaard var førstemann i køen med egg og bacon – noe som vist nok gir «GNAR-points» borte i Junaiten, sier Basberg, som revolverintervjua kokken:

– Det er jo verdt å komme seg opp litt tidlig når man vet hvor mye snø som fins her oppe, erklærte Nikolai.

Etter ti-slaget bikket rant det på med ivrige skikjørere.

– Vi kan trygt si at det var ikke Sogningene som bygde landet i går, sier Steinar Nes, en av flere som skulket jobb og forpliktelser til bytte for bunnløse putelinjer i Hodlekveskogen sier Basberg.

Se film og bilder under artikkelen!

De heisnære områdene ble fort oppkjørt og folk trakk seg etterhvert inn i den beryktede Hodlekveskogen. Ivar Løvik var glad for at heisen endelig gikk – han har hatt fem dager (!) i strekk med skitur i Hodlekveskogen. Lørdag åpner resten av anlegget. Til tross for mildværet som herjer nå, meldes det kaldere temperaturer mot helgen – så mulighetene er der i aller høyeste grad for en god skihelg i Sogn!

Se film: