Renna er omtrent femti grader bratt, 700 høydemeter lang, og ligger på toppen av et stort og komplisert face på 1500 høydemeter – alt til overmål på Lhotse – verdens fjerde høyeste fjell. Skituren starta fra toppen av fjellet, 8 516 meter over havet. Nærmeste nabo er Mount Everest, verdens høyeste fjell.

Hilaree Nelson og Jim Morrison har naturlig nok vært utenfor dekning de siste ukene - førstenedkjøringen skjedde den siste dagen i september - men Hilaree skriver dette på sin instagramkonto:

Annonse

Jeg jobber fortsatt med å ta innover meg den siste måneden, men uten tvil, dette var ett av høydepunktene fra mine 20 år med skikjøring i alpint terreng. (Oversatt av undertegnede.)

Også Morrison skriver noe lignende på Insta – og begge lover at mer informasjon kommer, hele turen ble behørig dokumentert:

Vi klarte det! Skituppene like før de gjør de første svingene noensinne fra toppen av Lhotse. Nesten på 28 000 fot var det sukkersnø og svært bratt på toppen. Noen forsiktige svinger og et lite hopp frakta meg inn i renna, hvor en drøm jeg har jobbet mot hele livet ble oppfylt. Hilaree Nelson og jeg kjørte ski fra toppen til camp 2 den 30. september. (Oversatt av undertegnede.)

Les også: 15 steg til toppturlykken

Les også: Alle renners mor

Les også: Trangt og bratt ned fra Ekkertinden