– Heidi og jeg giftet oss i august i fjor. Som de aller fleste bryllup, ble det kostbart, og derfor uaktuelt å dra på bryllupsreise rett etter bryllupet. I tillegg er ingen av oss skapt for å ligge i ro på ei strand i to uker, så det fristet heller å spandere på seg en skikkelig skiferie. Fra oktober 2012 til juni 2013 bodde vi i Whistler, som har ført til at vi begge har sterke følelser knyttet til plassen, forteller Robert Pallin Aaring –muligens en av Ski-Norges råeste ektemenn (bare se filmen lenger ned).

Bratt
Annonse

BRATT: Når du får med deg kona på en bryllupsreise som også byr på sånt som dette, da er sjansen stor for at du har gifta deg med rett dame. Foto: Robert Pallin Aaring

Dermed dro paret til Canada, og ikke bare til Whistler, men de kosta også på seg et lengre opphold langt til fjells med noen av verdens kuleste skilinjer rundt hytta de bodde i. Noen bryllupssuite ble det riktignok ikke på det (relativt) nygifte paret, og ikke bare fordi utedassen var full av snø.

– Før vi dro, hadde vi lagt flere planer om hvor vi kunne dra. Jim Harberl Hut i Tantalus Range var kanskje det som sto øverst på ønskelisten. Da været så ut til å klaffe, booket vi hytte og helikopter på relativt kort tid. Fra Squamish tok det under 10 minutter før vi ble sluppet av like ved hytta. Det var helt uvirkelig å endelig fly helikopter tett inntil gigantiske fjell med store Alaska-spines. Det er nok ikke uten grunn at mange skifilmselskap har fått øynene opp for Tantalus de siste årene. Hytta ligger oppe på et pass midt i hjertet av Tantalus Range, og mulighetene er endeløse. Terrenget er svært komplekst og all skikjøring bør helst foregå med sele og breutstyr. I og med at det hadde vært en såpass snørik vinter i forkant av oppholdet, var de fleste bresprekkene fylt igjen med flere meter snø. Det var også utedassen, men det er en annen historie, forteller Robert.

Utsikt-fra-hytta

UTSIKT: Når du bor på Jim Harberl Hut i Tantalus-fjellkjeden i Canada er dette utsikten fra stuevinduet. Godkjent også for nygifte. Foto: Robert Pallin Aaring

Men selv om dassen var full av snø, så betyr helikopterskyss at de nygifte kan ha med seg masse mat og bagasje –og dermed oppnå komfort som er enhver bryllupsreise verdig. Kombinert med skikjøring som overgår de fleste turer for nygifte par.

– Hytta er godt utstyrt med blant annet kjøkkenutstyr, gassovner og gode madrasser –uten at jeg vil kalle det en typisk bryllupssuite. Heldigvis kunne vi ta med rikelig med mat og drikke i helikopteret, så trivselsfaktoren var høy under hele oppholdet, sier brudgommen.

Det hjalp sikkert at skikjøringa holdt maks kvalitet også. Bare se filmen og bildene fra det som muligens er årets tøffeste bryllupsreise (og brudepar):