Som i fjor skal erfarne (over 25 år) frikjørere konkurrere i en slags lagkonkurranse mot rookiesene (under 25) i frikjøringskonkurransen under Ekstremsportveko. Da konkurransen ble kjørt første gang i fjor var de de yngste som vant, og dagens høyeste poengsum gikk til rookie og lokal helt Åsmund Hårklau. Men foran denne sommeren har Hårklau rykka opp, og dermed har gamlisene en god sjanse til å bite fra seg.

LES OGSÅ: Ungdommen slo gamlisene 

Annonse

– Alle får score som normalt etter FWT-standarden, og det vil bli kåret vinner både i dame- og herreklassen, og overall. I fjor stakk «the rookies» av med lagseieren, og vi forventer at gamlisene ønsker å ta revansj i år, skriver arrangøren i en pressemelding.

17-49-33_fancybox

JUNIOR MED SKILLS: Klaus Finne tok prisen for beste junior i fjor –og har garantert ambisjoner om å slåss for seier til kidsa også i år. Foto: Olav Standal Tangen

Frikjøringskonkurransen går på Vikafjellet tirsdag 23. juni, og etter tidenes snøvinter på Vestlandet er det ingen bekymring å spore for snømengdene.

– I år har det vært enorme mengder snø, noe Vikafjellet nyter godt av. Nå ligger det godt over to meter snø i potensielle konkurransefacer. Dette lover godt for gjennomføringen av årets Veko-freeride, sier June Jansson, som er sjef for konkurransen sammen med Sverre Enitch.

Se bildeserie fra i fjor!

17-49-36_fancybox

2014S BESTE MENN: Åsmund Hårklau (rookie i 2014, gamlis i 2015) og legendariske Patrik Søreide (til høyre), som ble beste gammelkar i fjor. Foto: Tore Meirik