Strevsom sesongstart

10 timer for noen skarve puddersvinger? Verdt det? Ja selvsagt! Snøjeger Bård Smestad rapporterer fra sesongens første topptur i Sunndalen (nei, han var ikke først).

Sist oppdatert 22. oktober 2013 kl 11.27

Yngve Dalquist og jeg brukte søndagen på å få en smak av hva vi kan vente oss til vinteren. Jeg kjørte en prolog på lørdag med en lett tur på lett-ski bla på et jorde på Nerskogen i nærheten av Oppdal. Dette var for meg sesongens første skitur. Etter det var jeg mer en klar for å slite meg opp på Kongskrona. Og Yngve ble overbevist om at det kanskje var verdt et forsøk. Vi er ikke de første på ski på puddersnø i Sunndalen denne høsten. Ola Inge Drøpping var på Fløtatind 11. oktober.

Vinnufonna er den største isbreen i Møre og Romsdal og ifølge Wikipedia er Vinnufonna den største i området mellom Svartisen og Jostedalsbreen. Det visste du kanskje ikke? Uansett, den fonna ligger der og breier seg mellom 1150 og 1818 meter over havet ikke langt fra Sunndalsøra. Toppen av Kongskrona er dekket av Vinnufonna. 

Da Yr begynte å melde om et skikkelig snøfall i Midt-Norge klarte jeg ikke å slippe den fonna ut av tankene. Jeg tenkte på skikjøring i puddersnø på jevn fin gammelsnø/bre med utsikt mot Trollamassivet. Det må da kunne bli et bra bilde. Som jeg kan legge ut på Instagram, f.eks. Og i sør-øst siden vil det være sol nesten hele dagen. Uimotståelig. Hoås i Sunndal ligger 136 moh. Kongskrona ligger 1818 moh. Lite snø, mye stein, mye bæring av ski og annet utstyr. Det blir et slit. 7 timer? 10 timer? Det skal gå. Om så bare for noen bilder. Og en video. 

Publisert 22. oktober 2013 kl 11.27
Sist oppdatert 22. oktober 2013 kl 11.27
annonse
Relaterte artikler
FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen