Yngve Dalquist og jeg brukte søndagen på å få en smak av hva vi kan vente oss til vinteren. Jeg kjørte en prolog på lørdag med en lett tur på lett-ski bla på et jorde på Nerskogen i nærheten av Oppdal. Dette var for meg sesongens første skitur. Etter det var jeg mer en klar for å slite meg opp på Kongskrona. Og Yngve ble overbevist om at det kanskje var verdt et forsøk. Vi er ikke de første på ski på puddersnø i Sunndalen denne høsten. Ola Inge Drøpping var på Fløtatind 11. oktober.

Vinnufonna er den største isbreen i Møre og Romsdal og ifølge Wikipedia er Vinnufonna den største i området mellom Svartisen og Jostedalsbreen. Det visste du kanskje ikke? Uansett, den fonna ligger der og breier seg mellom 1150 og 1818 meter over havet ikke langt fra Sunndalsøra. Toppen av Kongskrona er dekket av Vinnufonna. 

Da Yr begynte å melde om et skikkelig snøfall i Midt-Norge klarte jeg ikke å slippe den fonna ut av tankene. Jeg tenkte på skikjøring i puddersnø på jevn fin gammelsnø/bre med utsikt mot Trollamassivet. Det må da kunne bli et bra bilde. Som jeg kan legge ut på Instagram, f.eks. Og i sør-øst siden vil det være sol nesten hele dagen. Uimotståelig. Hoås i Sunndal ligger 136 moh. Kongskrona ligger 1818 moh. Lite snø, mye stein, mye bæring av ski og annet utstyr. Det blir et slit. 7 timer? 10 timer? Det skal gå. Om så bare for noen bilder. Og en video.