Strandafjellet fikk 70 cm nysnø: – Helt fantastisk

Vestlandet kunne boltre seg i mengder av nysnø i helga. Det ga en drømmehelg for flere av skianleggene.

Sist oppdatert: 16. januar 2017 kl 11.40
DRØMMEFORHOLD: Det snødde tett på Strandafjellet i helga. Foto: Håvard Myklebust
DRØMMEFORHOLD: Det snødde tett på Strandafjellet i helga. Foto: Håvard Myklebust
Lesetid: 4 minutter

Etter en noe snøfattig start på årets skisesong, fikk flere skianlegg i Norge fikk en etterlengtet opptur denne helga. En av de som kan juble høyest, er Strandafjellet, som med 70 centimeter nysnø denne helga rett og slett fikk drømmeforhold. 

  • Se en rekke bilder fra Strandafjellet nederst i saken.

Det var stormen Vidar som bidro til at flere skianlegg på Vestlandet fikk et realt snødump.

– Det er alltid bra å få et skikkelig snødump. Det er jo en fantastisk følelse. Det er det for alle som driver skisenter. Det beste er når du får en helg hvor det bare snør og snør. Det blir jo også en slags lettelse for alle som drifter senteret. De har jobbet hardt hele tiden, også løsner det plutselig, sier Eivind Nordeide, markedssjef i Strandafjellet til Fri Flyt.

Snøværet startet allerede torsdag, og varte frem til søndag morgen. Da kom også solen frem, og ga det som kan beskrives som pudderforhold.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Strandafjellet-30
Strandafjellet-30

FOLKSOMT: Det var i alle fall ikke mangel på gjester på Strandafjellet. Foto: Håvard Myklebust

Ifølge Nordeide var det 2255 gjester i skisenteret søndag.

– Det er et veldig, veldig bra tall. Spesielt morsomt var at vi hadde en del gjester som bor i Åre. Det er stas for oss, ler Noreide. 

– Er det uvanlig med så gode forhold på Strandafjellet?

– Nei, egentlig er ikke forholdene uvanlig for Strandafjellet, men det er ikke ofte det treffer slik at vi får disse forholdene samtidig som det ikke er så gode forhold på Østlandet.

Strandafjellet er derimot langt fra alene om å kunne se tilbake på en god helg. Flere skianlegg på både Vestlandet og ellers i landet melder om kanonforhold. I tillegg til Sogndal fikk blant annet også Stryn Vinterski og Myrkdalen en fantastisk helg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

myrk1
myrk1

KNALLFORHOLD: Slik så det ut i Myrkdalen i helga. Foto: Kalle Hägglund

Frikjører Ole-Kristian Strøm var i Myrkdalen i forrige uke, og fikk også med seg drømmehelga.

– Myrkdalen var så bra man bare kan drømme om! Først snør det så tett at sporene nesten snør igjen mellom hver tur før det dagen etter klarner opp, sol fra en skyfri himmel, ingen vind og bunnløst med pudder. Noe av det bedre man kan få er hjemme i Norge Uten tvil. Noen dager som man allerede nå kan huke av i kalenderen som sesongens høydepunkt. Vanskelig å toppe på alle måter, sier Strøm om helga i Myrkdalen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

stryn 1
stryn 1

FLOTT PÅ STRYN: Slik så Stryn Vinterski ut i helga. Her tester Tore Haugen forholdene. Foto: Kjersti Kvamme

I likhet med Myrkdalen og Strandafjellet fikk også Stryn Vinterski en helg de sent kommer til å glemme. Det skal ha kommet omtrent en halvmeter snø både fredag og lørdag. Tindevegleder Einar Løken, som har base i området, var godt fornøyd med helga. Han forteller at det finnes gode forhold en rekke steder i området nå.

– Alle synlige spor er med utgangspunkt fra heis. Lengst ski høyre er brattest og gir et sammenhengende fall opp mot 300 høydemeter med skikjøring på 30 - 45 grader med tynn skog i bunn før 100 høydemeter i slakkere skog til du er i heisløypene igjen. Det er ofte utsatt for skred, sier Løken og fortsetter:

– Nærmere skiheisen kan man velge mellom 20-30 grader med plass til mange skikjørere. Ski venstre for heisen er flere kortere alternativer. Den ene heter «Fear of the dark». Der går det store skred på utsatte dager. Sklir man rundt og labber litt opp til Gryta toppen ski venstre for heisen er der flere nordvestvendte høkkelinjer på ulike nivå ca. 150-200 høydemeter. Blandt annet en nordvendt klassiker «Marakråna».

Publisert 16. januar 2017 kl 11.40
Sist oppdatert 16. januar 2017 kl 11.40
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen