Hemsedal Jr. Freeride gjorde comeback og alt klaffet i Mortenskaret. De eldste  (født 2000-2005) kjørte lørdag.

– Først ut var jentene i klassen 05-04 de ga gass og viste hvor lista kom til å ligge. Det ble kjørt fort, hoppet klipper og levert store smil når de kom ned en etter en! skriver arrangørene i en pressemelding.

Annonse

På resultatlistene (se bildegalleriet i bunnen for komplette lister) merker vi oss Kamilla Bratteteig, som vant den eldste jenteklassen rett før avreise til verdenmesterskapet for juniorer. I tillegg er det verdt å merke seg at William Roer Madsen og Erland Skogum vant sine klasser med høye poengsummer. Begge er klare for helgas Høkkers Invitational på Lemonsjøen. I en pressemelding fra arrangørene skriver de dette om Skogums kjøring:

 – Verdt å trekke fram er Erland Skogum fra Vågå som kjørte en spektakulær linje med backflipp inn i topprenna før han fikk med seg flere klipper og avsluttet det hele med å stompe en landing midt i traversporet i bunnen av facen som om det ikke hadde vært traversert der de siste 4 månedene.

På søndagen var det de minste sin tur. det var litt mer utfordrende forhold med svært kald vind på start.

– Det var ekstremt kaldt på start og det fikk både startere, foreldre og ikke minst utøvere kjenne på. Konkurransen ble gjennomført i høyt tempo for å få barna ned i lunere terreng så fort det lot seg gjøre for å unngå store forfrysninger. Disse unge krabatene viste seg som noen skikkelige tøffinger som bet tenna sammen og gjennomførte på upåklagelig vis! Det ble levert backflipps, 360er store svinger i dyp snø og leken kjøring! 60 barn var nede i mål til kl 12.10 noe som må være rekord i effektivt frikjøringsrenn! skriver arrangørene.

Her er en liten film Are Tallaksrud lagde fra rennet: