I helga gikk to runder med FWQ-runder av stabelen i Verbier i Sveits. Trollhøe Høkkers-kjørerne Dennis Risvoll og Henrik Gangsø var på plass sammen med Lesteberg og Mæhlum i helgen. Lesteberg gjorde kallenavnet Listefyll til skamme da han ble nummer fem i 2-stjerners konkurransen, og tok dermed den beste plasseringen. Dagen etter, i 3-stjerners konkurransen, gikk det dårligere.

Risvoll og Gangsø var ikke fornøyd med innsatsen, men Linn Cecilie Mæhlum kom fra helga med en 6. og en 5. plass, noe som slet ikke er verst! 

Annonse

Høkkers teamsjef Daniel Gangsø har sendt følgende referat fra Verbier:

De norske har nå kjørte årets første konkurranse i Verbier (Verbier Freeride week). Det ble en god gjennomføring i forhold til antall dager på ski hittil i vinter. 

Lars Tore Lesteberg; 5. og 26. plass:

I følge han selv: Dritt!

Gikk ifølge han selv dårlig på 3-stjernesen, men to dager før kom han på 5. plass i Verbier 2-stjernes. Ifølge publikum ble Lars Tore dømt bort, da de mente han burde komme på pallen med sitt run! Lars Tore var 1 av 2 som stompa den aller største klippa i facen, og kjørte kontrollert og rått resten av runnet. Fantastisk bra av Lars Tore! Om 3-stjernes konken sier han ikke mer enn at skia fikk mange riper… 

Linn Cecilie Mæhlum; 5. og 6. plass:

Linn Cecilie kjørte inn til en 6. plass i Verbier 3 stjernes-konken! Hun syns det var mye stein i facen, men kjørte hardt likevel! Fantastisk kjørt av Linn Cecilie som havnet på 1. plass i Norgescupen i fjor. Linn kjørte ei bratt side, og kjørte veldig bra på ski! PS: Hun kom på 5. plass på 2 stjerners konken noen dager før. 

Dennis Risvoll; 11. plass:

I følge han selv: Dritt!

Han kjørte et altfor enkelt run i følge han selv, men han har bare hatt 3 dager på ski hittil i vinter, så 11. Plass i en 3-stjernes konk er, ifølge teamsjefen, en veldig bra start! Han har tre 4-stjernes konkurranser igjen i alpeland (Hochfugen, Livigno og Engadin) og Dennis kommer mye sterkere tilbake! Han kjører beinhardt på «trening» og vi kommer nok til å se Dennis kjøre beinhardt framover!

Facen-Verbier-3-stjernes

FACE´ N: Verbier har masse spenstig frikjøringsterreng, og dette er face´n hvor 3-stjerners konkurransen ble kjørt. Foto: Daniel Gangsø

Henrik Gangsø; 17. plass: 

I følge han selv: Enda mer dritt! 

Henrik kjørte et enda enklere run enn Dennis, ifølge han selv. Han hadde valgt en rå linje fra kikkerten, men når han kom til renna han skulle kjøre valgte han en annen linje da han så all steinen som stakk opp under snøen. «Ikke mye snø i Verbier». I tillegg hadde han sett for seg en stor backflip under renna, men det var umulig å komme seg dit.. Derfor ble ikke runnet til Henrik så bra som han hadde tenkt. MEN – Henrik er også med Dennis, og nå kjøres det hardt i Kaltenbach og Hochfugen før resten av 4-stjernes konkurransene kommer og Norgescupen. 

Det skal sies at tre kjørere i herreklassen kjørte utenfor facen og ut en fantastisk klippe som var avgrenset! Førsteplassen var en av disse, og han burde vel etter regelboka ha blitt disket?

Men uansett, en vel gjennomført første konkurranse av kjørerne, og nå er alle sammen samlet i Fügen i Zillertal. Henrik Gangsø, Dennis Risvoll, Lars Tore Lesteberg, Linn Cecilie Mæhlum, Øystein Aasheim, Vegard Breie og Daniel Gangsø. I tillegg kom Bård Øymar og Sondre Lindkjølen i går, så nå skal det høkkes stort og kjøres hardt i de østerrikske alper! Vi bor alle sammen i en leilighet i Fugen, så «drapåvilja» ble plutselig gigantisk stor! Hele crewet blir i Fügen fram til 4-stjernes konken i Hochfügen, og første februar drar alle til Livigno for å kjøre konkurranse. Så blir det Engadin etter det. 

Se Dennis sitt run fra Verbier: