– Det er ganske spesielt at vi sliter med lite snø, ofte er det været eller skredfaren. Men det er jo den tørreste vinteren her på 60 år, så det er rett og slett ikke nok snø i de fjellsidene det er aktuelt å arrangere frikjøringskonkurranse, sier medarrangør Roar Erlandsen i Sogndal Freeride.

Denne uken skulle årets eneste, norske konkurranse i FWQ-systemet, Sogndal Freeride, arrangeres. Konkurransen er et firestjernersrenn, den høyeste rangeringen i FWQ, og som altså gir mest poeng inn mot verdenscup-deltakelse, og, er en del av Fjellsportfestivalen.

Annonse

I helga ble det annonsert at frikjøringskonkurransen blir avlyst på grunn av manglende snø.

– Det regner, er mildt og litt kjipt. Likevel må vi presisere at det er greit med snø i forhold til å gå toppturer og ha det morsomt på ski. Problemet er for konkurransen. Da handler det om sikkerhet, og da er det ikke mulig å gjennomføre.

Også i fjor måtte Sogndal Freeride avlyse - riktignok ikke på grunn av snømangel, men på grunn av værforholdene.

– Det er selvsagt surt og bittert, for vi har jo har jo lagt ned mye arbeid i det. Men det er moder natur som vi ikke rår med. Sånn er det når man arrangerer ting i naturen.

– Hva tenker dere om neste år?

– Det er litt tidlig, men signalene er at de vil ha oss med. De har spurt oss igjen til neste år, og det er vi positive til i utgangspunktet. Men vi må nok kanskje tenke litt alternativt i forhold til tid på året. I slutten av mars eller i starten av april er snøen og været mer stabilt. Det skal vi ta en vurdering på.