Fri Flyt har vel brukt opp alle superlativer rundt episke forhold, gjennom årene. Men en kan da ta alle sammen i ei bøtte og servere. Det får være beskrivelsen av denne søndagen i saftbygda. 

Furten

I Sogndal Skisenter Hodlekve var folk litt furten tidligere i uka. Det som så ut til å bli en real pudderalarm av god gammel sogndalskvalitet, ble spolert siste timen før skitrekket åpnet. Da det sneik seg inn en plussgrad. Men som plaster på såret løsnet det skikkelig fra oven natt til søndag.

Se det vanvittige bildegalleriet under artikkelen!

– Vinteren spilte et puss med oss tidligere i uka. Men slik er det av og til her også. Søndag viste vi det ville dumpe skikkelig. Men ei stund såg det ut til at Yr.no ville gi oss nok et rødt tall. Heldigvis slo det feil ut, og snøen har lavet ned, og vi fikk beholde kulden. Nå blir det kaldt den kommende uka, samtidig som det skal komme relativt masse snø. We are back, som de sier i Volda hvor jeg kommer fra, forteller Per Odd Grevsnes daglig leder i skisenteret.

B67I0292
B67I0292

Fem meter

Etter noen oppvarmingsrun i Rindabotn la de lokale pokalene Torgeir Sværen Henjum og Steinar Nes, samt klimaflyktning Henrik Ulleland søndagsturen over til den berømte skogen ned mot riksveien. Gutta som vanligvis lar skiene snakke for seg, forklarer det best selv slik:

– Det var fole djupt. Om jeg skal anslå dybden øverst i skogen må det være ca. fem hemsedalsmeter, tre sunnmørsmeter eller rundt åtti metriske centimeter sier Ulleland.

Henrik blei overtalt av Asbjørn Eggebø Næss om å flytte til Sogn. Uvisst grunn er han blitt veldig glad i Asbjørn.

– Er veldig glad i Asbjørn ja, og sesongen min så langt. Sesongen hittil har vært hissig, lite empatisk og dyp.

– Så den har gjort deg til et bedre menneske?

– I følge Trygg Lindkjølen har snøen hittil gjort meg ganske så arrogant, så tror ikke det. Man blir nok ikke et bedre menneske av å kjøre mye bra snø. Men mann blir nok et gladere menneske og flinkere på ski.

B67I0608
B67I0608

Sognamaol

Det må vel konkluderes med at Sogndalsdalen er midt i leveransen av atter en knall sesong for de lokale laussnøbikkjene.

– Når du hører ekkoet fra legenden Per Øvreseth som joddler på andre siden av dalen og tilbake, da vet du det er morro i skogen. Som vi sier her i sogn. Da e løge atte nåke me gjere so møkje, kan vera so moro, gang etter gang etter gang. Som i dag, Torgeir tok skikkelig fart, noe som var kjekt for oss som stod og såg på, konkluderer Steinar Nes.

En mer nøktern Henjum håper bare det skal fortsette.

– I dag hadde vi løssnø til over stålkanten. Sesongen så langt har vært kjempefin her i Sogn. Med tidlig start, og jamnt påfyll fram til no. Vi får håpe trenden fortsetter.

Drive in

Ellers er det verdt og nevne at  i byene har de McDonalds drive-thru. I Sogndal har pudderhundene ikke tid til å sette seg inn i bilen mellom slaga. Så i Rindabotn trekket finner en nå egen drive in pølsebu, nytt av året. 20 meter fra påstigingen i trekket.

B67I0838
B67I0838