Skisenterets hjertesukk gikk viralt - så strømmet folk til anlegget

Ingierkollen slalåmsenter i Oppegård doblet omsetningen i helga. Årsaken er en Facebook-post som virkelig vekket gjestene til live.

Sist oppdatert 31. januar 2017 kl 13.11
STRØMMET TIL: Etter Facebook-posten til Ingierkollen slalåmsenter strømmet folk til anlegget. Foto: Ludvig Daae
STRØMMET TIL: Etter Facebook-posten til Ingierkollen slalåmsenter strømmet folk til anlegget. Foto: Ludvig Daae

– Det er helt overveldende. Jeg blir helt rørt, sier daglig leder ved Ingierkollen slalåmsenter, Ludvig Daae, til Fri Flyt.

Det var like før helgen at skianlegget i Oppegård kommune like utenfor Oslo fikk nok. Østlandet opplever sin dårligste vinter på 60 år, og de fleste steder er det så godt som ingen snø. Det har ført til massiv kundesvikt til tross for gode forhold i skianlegget.

– Det er jo et utfordrende holdningsproblem. Du får ikke folk på ski når det regner. Men skal du ha et skianlegg i området må du tenke litt alternativt.

Ville vekke folk

Det var derfor Daae tok til motmæle, og laget en Facebook-post på skianleggets side. Tirsdag morgen hadde posten nådd nesten 400.000 personer, blitt delt 2800 ganger og har over 2000 likerklikk. Det er en respons Daae knapt kunne drømme om.

– Jeg hadde kanskje håpet at vi skulle nå 10.000-15.500 personer, slik vi har klart noen ganger før. Men dette er helt ubegripelig.

Facebook-posten var ment for å vekke folk. Skal de fortsette å ha et skianlegg i lokalområdet er de nødt til å bruke det, og ikke bare når det er full vinterstemning i byen. Posten hadde umiddelbar effekt, og skianlegget opplevde en dobling av omsetningen denne helga. Det til tross for at forholdene var langt dårligere enn de har vært forestående helger.

– Dette var mange års frustrasjon i et nedadgånende marked på grunn av været rundt oss. Vi er jo på ingen måte alene om å oppleve dette her. Det er jo slik at hvis vinterforholdene forsvinner der folk bor, forsvinner også interessen. Så da måtte gjøre folk klar over at vi også forsvinner om anlegget ikke blir brukt.

Utfordrende år

Ingierkollen slalåmsenter har hatt enormt varierende sesonger. De siste fire årene har vært svake for skianlegget, mens de fire årene før der var gode. Helgens tall er altså i nærheten av hvordan en helg så ut for fire år siden.

– Jeg har jo drevet som en slags bonde. Man har noen uår og noen gode år, også lever man på snittet av det. Men dette kunne ikke fortsette i lengden, konstaterer Daae.

– Tror du dette gir en varig effekt?

– Det blir nok helt sikkert varierende. Vi kan ikke forvente den effekten hele tiden,

Daae sier likevel han opplever at flere har blitt bevisste på bruken av skianlegget. Responsen etter helga har vært at folk skal komme tilbake - uavhengig av værforholdene rundt seg. Skianlegget ligger like sør for Kolbotn, og er omtrent 20 minutter kjøring sør for Oslo sentrum. Skianlegget har to heiser og tre nedfarter.

Publisert 31. januar 2017 kl 13.11
Sist oppdatert 31. januar 2017 kl 13.11
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen