Den 28 år gamle amerikaneren John Mario Spriggs ble arrestert onsdag morgen, siktet for overfall mot to kvinner. I tillegg skal han ha ødelagt flere gjenstander i en leilighet.

Ifølge nyhetskanalen KTVZ skal Spriggs i tillegg ha brutt seg inn i en annen leilighet. John Spriggs har vært et stort skitalent, og har deltatt i flere utgaver av X Games. Der har han blant annet kjørt mot Jon Olsson, Andreas Håtveit og flere kjente profiler.

Annonse

Han omtales fremdeles som skiproff.

Ifølge ESPNs offisielle historikk står ikke Spriggs oppført med noen medaljer i X Games. I 2007 tok han derimot en 9. plass i kvalifiseringen. Det var til slutt Candide Thovex som vant det året. Både svenske Jon Olsson og Andreas Håtveit kjørte mot Spriggs det året. Det gjorde også andre kjente skiprofiler som Sammy Carlson og Jacob Wester. 

Tidligere i år signerte Spriggs en livstidsavtale med et cannabis-merke. Etter arrestasjonen har de valgt å si opp kontrakten med 28-åringen. Det var også de som eide leiligheten Spriggs ført oppholdt seg i.

Brian Kindel i det lokale politiet sier alkohol var en faktor. Kvinnene skal ikke ha blitt alvorlig skadd.

Spriggs har deltatt i totalt tre X Games, og har siden hatt en karriere som backcountry-kjører. Han har blant annet filmet mye med Tanner Hall.