I helgen var Kaj Sønnichsen og Axel Ideström på ski i Narvik. Det er ikke helt uvanlig med sommerski i juli men å få 1000 høydemeter med bra snø etter en mildt sagt dårlig vinter var ikke forventet.

– Det her var bedre enn i mai. Fra Frostisen hadde vi 1000 høydemeter med fin skikjøring på bre, der de nederste 400 var skikkelig bra sommersnø. Det virker som at det sene snøfallet og den kalde våren har gjort at snøen helt øverst ikke har fått de samme egenskapene som man gjerne ønsker på sommeren. 

Annonse
renne_bakgrunn

FIN RENNE: Frost og is er ordet, kjempenedkjøring ned fra Frostisen. Foto: Kaj Sønnichsen

Torsdag dro de til Frostisen, der var det rundt halvannen time innmarsj før de fikk tatt på seg skiene. I bytte fikk de 2-300 høydemeter mer skikjøring enn de hadde forventet. Søndag gikk turen til Dronningen, med rundt en time og et kvarter med skiene på sekken ble de belønnet med 700 høydemeter med bra ski.

– Vinteren her har jo vært noe utenom det vanlige. Nesten ingen snø før mars og så masse nedbør og spesielt kaldt vær på våren og starten av sommeren, slik det er nå er det like mye snø på breene som det var i fjor. Forholdene slik de er nå er ikke bare bra for juli, men også generelt bra for vårski, forteller Kaj.

IMG-9365

BRYSTVORTA: Søndag leverte nok en fin dag på ski for Axel og Kaj, dette ned fra Dronninga. Foto: Kaj Sønnichsen