Robby Franco og Noah Wallace måtte ta til takke med andre og tredje, mens pallen akkurat glapp for Klaus Finne, som måte befinne seg i den sure fjerdeplassen.

Slopestylekonkurransen, som egentlig skulle bli gjennomført i dag, ble fremskyndet til i går pågrunn en værmelding som ville gjort det vanskelig å få gjennomført konkurransen.

Annonse

Dagen i går var derimot så å si perfekt med sol og bluebird på Akureyri skianlegg. Den sterke vinden til at konkurransen ble noe ampurtert. Etter treningen tok kjørerne en avstemning om hvordan konkurransen skulle bli gjennomført, og ut ifra det, ble det tatt en beslutning på at det bare skulle bli kjørt 3 rails og 1 hopp. Vinden gjorde det vanskelig å få gjennomført 3 stabile slopestyle runs i coursen. 

En beslutning som egentlig favoriserte Siver Voll som er kjent for sitt store triks repertoar på rails. Og han grep muligheten igjen med begge hender og tok godt vare på den. Men selv om han kjørte ypperlig på rails i dag, som vanlig, så var han også den som dro på hardest på medium size hoppet og den eneste som kjørte en switch 1080.

Slik var runnet til Siver: 

Frontside pretzel 450 av downrailen, blind 450 av canonrailen til switch lip 270 på flatrailen før han avsluttet med en switch 1080 mutegrab på hoppet. 

Det var en stoka Siver som tok i mot sjekken på, og hold deg fast, en million åttehundretusen kroner. Islandske kroner det altså, men som allikevel tilsvarer hundreogfemtentusen norske kroner. Ikke en dårlig en dagslønn for tre rails og et medium hopp.

– Jeg elsker Island, jeg bare elsker Island. Helt rått, helt rått. Det er alt jeg har si!

Det var det eneste Siver klarte å ytre etter premieutdelingen på festplassen på Akueyri. At Siver trives på Island er det ingen tvil om, og utifra all pratet om party og tinder babes på Akueyri, selv før han visste at han vant, så er det ingen tvil om at han koste seg litt ekstra i går kveld. 

Se masse bilder fra konkurransen i galleriet!