Husker du å melde deg på innen klokka 22 i kveld kan du sette verdensrekord i railing til helga!

– Sammen med ØPD og Isachsen Entreprenør har vi bygget verdens lengste rail på over 96 meter, i Kongsberg skisenter. Railen vil strekke seg nedover venstre side av halfpipen i parken. Det har aldri tidligere blitt laget en så lang rail i Norge, før nå under SnowStock. Dersom rekorden blir satt under SnowStock førstkommende helg vil personen som setter denne få tittelen: «World's longest rail grind», av Guinness World Record. Det vil med andre ord si at den som setter denne rekorden, vil komme i Guinness og få den heder og ære det medbringer, sier Olav Bjella Stavn, fra Snowstock.

Annonse

I dag er rekorden henholdsvis 73,63 meter for ski og 78,7 meter for snowboard. Spanske Alan Villanueva satte skirekorden i Madrid i 2008.

Men det er ikke bare å møte opp med sløve stålkanter til helga. Skal man komme i Guinness rekordbok kreves det at reglene følges –både før og etter selve prestasjonen.

2

BYGGEPROSJEKT: Det er ikke gjort på et blunk å lage en rail på 96 meter, men det er nå gjort i Kongsberg. Foto: Olav Bjella Stavn

Dette er reglene for Guinness verdensrekord:

For verdensrekordforsøket, krever reglementet til Guinness World Records, at alle som skal forsøke og sette rekorden, må være forhåndspåmeldt. Vi må derfor melde inn til Guinness World Records alle deltagere på ski, som ønsker og kjøre for en verdensrekord innen tirsdag 24.02.15 kl 22:00. Husk og ta med med legitimasjon i bakken. 

Om du ikke er påmeldt:

Om en deltager railer lenger enn gjeldende verdensrekord, men ikke er meldt inn til Guinness World Records på forhånd, gjelder ikke denne som en offisiell rekord. Personen kan «claime» denne som en uoffisiell verdensrekord til omverdenen, men kommer altså ikke inn I Guinness World Records. 

Snowboard:

Vi har fått godkjent rekorden kun for ski, men det betyr ikke at du som snowboarder ikke kan prøve å sette en uoffisiell verdensrekord på brett. Som brett deltager trenger du ikke være forhånds påmeldt.

Påmelding:

Send oss ditt fulle navn, alder og nasjonalitet på en PM (personlig melding) til vår Facebook side Facebook.com/snowstock innen tirsdag 24.02.15 klokka 22:00. Det koster selvfølgelig ingen ting og melde seg på, eller og prøve og sette rekorden. 

Kriteriene for påmelding er at du er 14 år eller eldre og kjører på ski.

Program for verdensrekordforsøk:

Fredag 27.02.15:

  • Rekordforsøk 18:00 til 20:00

Lørdag 28.02.15:

  • Rekordforsøk kl 10:00 til 13:00
  • Rekordforsøk kl 14:00 til 15:30

Railen ligger klar i Kongsberg skisenter, på hele 96meter, og blir dratt på plass onsdag 25. februar.

3

SLANGE: Nei, det er verken en ål eller en anakonda, men en kjempelang rail, som skal brukes til verdensrekordforsøk denne helga. Foto: Olav Bjella Stavn