– Naturen og fjella kan absolutt måle seg med internasjonale løp, selv om enkelte ting kan finjusteres litt. Det er lett å se konturene av noe stort, og potensialet er der. Både hva gjelder naturen og den menneskelige driven her, sier Lars Erik Skjervheim.

Skjervheim, som er en av to utøvere på årets landslag i randonee, gikk tidligere i år et av sine beste løp i karrieren da han tok 16. plass i EM i Sveits. Nå er han likevel på plass i Stryn for å konkurrere i StrynRando3000, som starter lørdag. Skistjerna har valgt bort internasjonale konkurranser for å få være med i konkurransen i Sogn og Fjordane.

– Det er flere ting som gjør StrynRando rått i år. For det første har arrangøren og de frivillige et enormt pågangsmot, og har store planer for framtiden. For det andre er løpet langt, og går i rå og uberørt natur. Bratte fjell med flott skikjøring og fantastisk utsikt, med fin snø. Dette må bli bra, sier Skjervheim.

Se mer av StrynRando300 og Skjervheim her:

Skjervheim dominerer i Norge. Les også denne saken: Suveren Skjervheim utklasset konkurrentene

Skjervheim er en naturlig forhåndsfavoritt, og vinner stort sett det meste han stiller opp i i Norge. Selv om han satser på konkurranser i utlandet trives han godt med å konkurrere lokalt.

– Det er utrolig gøy, selv om både nivået og bredden enda har litt å gå på. Det er gøy både å se at anerkjennelsen til rando som idrett øker, og at gleden og entusiasmen hos andre deltakere. Nå gjenstår bare siste prepping, fylle vannflasker og å lade magasinet, Sier Skjervheim.