På lag med Espen Sollien og Karsten Gefle klarte Vegard Breie å lage det beste lysbildeshowet fra fjellene på Sunmøre, og han vant avstemninga på friflyt.no med 36,49% av stemmene, nokså knepent foran Team Traske med fotograf Olav Standal Tangen, som fikk 33,22%.

LES OGSÅ: Stem på din favoritt (her ser du alle lysbildeshowene)

Annonse

Selv om Vegard er den mest etablerte fotografen blant de fire deltagerne, så legger han ikke skjul på at det jobbes hardt mens konkurransen pågår, og at han føler presset.

Bromance med Gefle

– Som etablert fotograf har jeg liksom alt å tape. Jeg må innrømme at jeg føler på presset, selv om slike konkurranser ikke betyr all verden for karrieren. Men vi står på fælt mens det pågår, og det blir lite søvn. Særlig siden vi overnatta på toppen av Blåtind, og jeg hadde sovepose med komfortgrense på fem plussgrader. Heldigvis hadde Karsten omtrent likens pose, så vi holdt praten gående gjennom natta og fikk noen fine Bromance-moments, forteller Breie. 

Vegards favoritt

Rundt 3000 eksponeringer endte med et lysbildeshow på omtrent hundre bilder. Den siste dagen ble brukt foran datamaskina, og Vegard har et par favorittbilder fra konkurransen. Ett av dem ser du til høyre.

– Jeg likte godt bildet av Karsten hvor han setter en fet puddersving akkurat på ei stripe med lys. Jeg syns det ble ganske cleant og fint. Ellers er det jo alltid fint med bilder som viser gode prestasjoner, og begge gutta fikk på noen fine hucks, sier han. 

Flipmaster Breie

Men det var ikke bare Sollien og Gefle som hucka i helga. Vegard klarte å snike seg foran kamera selv også, og da fotokonkurransen var over stilte han opp i frikjøringskonkurransen Xfree. Den endte med finaleplass som eneste telemarkjører, og også som den eneste deltageren som dro på med triks i finalen.

– Jeg kjørte mot alpinistene, og følte jeg måtte showe litt i finalen. Fikk til en 360 øverst, og jeg claima en flipp lenger ned, men da jeg kom dit viste det seg at takeoff´en var ganske dårlig så det gikk ikke så voldsomt bra. Men det var god snø og moro å være med, sier han. 

PS! Vegard har bursdag i dag. Skriv din gratulasjon i kommentarfeltet!

Vegards vinner-lysbildeshow ser du her: