Tre personer ble tatt i det store skredet som gikk i området over Grasdalen på Nordmøre. En av dem skal ha blitt skadet, og vedkommende ble hentet ut med SeaKing-helikopter. Skaden beskrives som moderat. Ulykken skjedde i terrenget som ofte brukes som vei opp på det populære fjellet Kongskrona.

1
Annonse

STORT SKRED: Det omfattende snøskredet hadde mange utløpssoner. Foto: Kristoffer Kippernes

Kristoffer Kippernes, redaktør i magasinet Terrengsykkel, ble vitne til redningsaksjonen. Han forteller:

– Da vi var omtrent halvveis opp i skogen, hørte vi lyden av helikopter som sirklet oppe i fjellet, men vi tenkte ikke mye over det med det første. Men så syntes vi etter en stund at det hadde sirklet påfallende lenge på samme sted. Akkurat idet vi kom opp og ut av skogen, hadde det første helikopteret forsvunnet, men da kom et SeaKing nordfra. Og i samme øyeblikk kom vi over en haug, og så da at det hadde gått ett, eller flere skred i fjellsiden lenger oppe. Helikopteret sirklet litt mer, før vi så at de drev og heiset folk opp en stund. Deretter fløy det ut, og landet nede i dalen ved parkeringen. Så kom det opp en gang til og sirklet en gang til, før det forlot stedet.

– Hvordan var vær og føre?

– Helt vanvittig bra. Cirka sju grader i lufta ned ved parkeringsplassen, og ikke en sky å se på himmelen. Det nylige snøfallet gjorde at vi kunne gå med skiene fra parkeringa, i stedet for å gå til fots opp skogen. Da vi kom lenger opp virket snøen å være veldig bra, men ganske fuktig og tung.  Snøen virket å være utrolig bra å kjøre i. Det er veldig vanskelig for meg å si noe fornuftig om størrelsen på skredet, men som bildene viser var det i hvert fall 2-3 utløpssoner.

Tre personer ble altså tatt i skredet, to kvinner og en mann. De beskrives som fjellvante, og var med i et følge på totalt seks personer. Ifølge Adressa.nos kilde var det «ekstrem skredfare» i området. Skredvarslingstjenesten varsom.no meldte faregrad to – moderat- for denne dagen, men dette forventes å øke framover.