Freeride World Tour (FWT) har ennå ikke annonsert hvor den femte og nest siste runden skal arrangeres, men det er klart at den blir i Europa. Men i Røldal blir den nesten helt sikkert ikke.

LES OGSÅ: FWT-rundene klare

Annonse

– Nei, jeg tror ikke vi har penger nok til å klare dette i 2013. Vi gjør dette på dugnad, og det er veldig gøy, men også utrolig mye arbeid, sier arrangør Pelle Gangeskar til Fri Flyt.

Reddes av kommunen

Sist vinters FWT-runde i Røldal endte nemlig med en dundrende underskudd. Arangørselskapet tapte ca 640 000 kroner, av et totalt budsjett på litt over tre millioner kroner. Dette underskuddet dekkes av Odda kommune.

– Det er utrolig elskverdig av kommunen å hjelpe oss, men jeg tror dessverre ikke det er nok, sier Gangeskar.

Sponsorsvikt

Han peker på svikt i sponsorinntektene som årsaken til underskuddet. Selv om mediadekningen av Freeride World Tour-runden i Røldal var godkjent, så var det ikke nok til å tekkes de store sponsorene, i et marked som blir stadig tøffere.

– Det har alltid vært vanskelig å få sponsorer til «frisport-arrangementer», og det er ekstra krevende på en engangsarrangement, slik det var i dette tilfellet. I tillegg har FWT sine egne utfordringer med den finansielle situasjonen nede i Europa, sier Gangeskar.

– Samtidig vil jeg gjerne understreke at toget slett ikke har gått for nye runder med Freeride World Tour i Røldal i framtiden. Men allerede denne vinteren blir det ikke, legger han til.

– Dyktige arrangører

FWT-sjef Nicolas Hale-Woods sier til Fri Flyt at de er fornøyde med røldalrunden sist vinter, og han vil ikke utelukke at turen kommer innom Norge i vinter.

– Det var noen utfordringer med vær og føre, men ellers var runden i Røldal veldig godt gjennomført, mye på grunn av dyktige, lokale arrangører. Men vi satser på enda bedre gjennomføringer av alle rundene neste år, og det medfører ca 20 % større krav til økonomiske muskler kommende sesong. Destinasjonen må betale halvparten av kostnadene, og det er ca 3,3 millioner kroner, sier han.

Ingen andre skandinaviske kandidater

– Er noen andre skandinaviske destinasjoner aktuelle?

– I utgangspunktet ikke, men hvis det dukker opp noen som har de rette naturlige forholdene og pengene som keves, så vil de selvsagt vurderes.

Freeride World Tour har gitt seg selv frist til tidlig i september for å få på plass den siste destinasjonen i årets kalender.

Ingen norske herrer er kvalifisert til å kjøre vinterens FWT, som nå er sammenslått med den amerikanske Freeskiing World Tour, men både Pia Nic Gundersen og Ane-May Slinning er kvalifisert i jentetouren.