Fredrik Luytkis kjørte store klippedropp og høy fart i en eksponert del av fjellsiden.

– Det var et bra run, sa en fornøyd frikjøringsveteran etterpå.

Annonse

Luytkis har en sterk fortid både i skicross og frikjøring, og han har satt sitt preg på mange freeridekonkurranser. Men de siste sesongene har han trappet ned satsingen og vært mer å se som speaker og dommer. I dag viste han at han fremdeles er fullt i stand til å hevde seg i en stor konkurranse.

– Ingen andre kjørte samme linje som deg, var det et poeng i seg selv?

– Ja, det er et stort poeng. Dette er 90 prosent kreativitet og 10 prosent guts, sa Luytkis til Fri Flyts utsendte.

Kjørerne som hadde valgt de to første startpunktene gjorde seg ferdig med kvalifiseringene tidligere i ettermiddag. Så ble det lagt inn en times pause for at sola skulle få tak fjellsiden under startpunkt 3 og 4 og gi mykere snø. Bjørn Thomas Romsøe er en annen kjører som markerte seg fra start i årets RFC.

– Etterpå har både Magnus Tveito, Henrik Langeland og Erik Sunnerheim kjørt bra, rapporterer Simen Berg.

Didrik Falck Pedersen og Jørgen Valde har også gjennomført en god kvalik.

Siste rapport går ut på at Knut Myking og Bjørn Kvissel har kjørt bra, mens Øyvind Svendsen antakelig ramlet fra finaleplassen etter bra kjøring lengre oppe i fjellsiden.

I telemarkklassen var Ove Nestvold og Bård Øymar de beste, i følge Fri Flyts Simen Berg. De høyest rangerte kjørerne skal ikke i ilden før i morgen, men de kan vente seg knallhard konkurranse fra de som kom videre i dag.

– Det har vært høyere nivå i dag enn i finalen i fjor, oppsummerer dommer Marte Lise Karlsen.

– Jeg er stoka over nivået, sier Torgrim Vole på facebook.com, mens Ove Nestvold mener han ligger an greit foran morgendagen og lover hard kjøring.

friflyt.no kommer til å følge Røldal Freeride Challenge fra time til time - så følg med!