/ RFC

– Latterlig bra nivå i Norge

RFC: Ane Enderud vant årets Freeride World Tour sammenlagt, og Røldal Freeride Challenge er et av sesongens høydepunkter for henne.

Sist oppdatert: 23. april 2009 kl 10.39
TOUR-VINNER: Ane har hatt en fantastisk sesong. Foto: Camilla Ringvold
TOUR-VINNER: Ane har hatt en fantastisk sesong. Foto: Camilla Ringvold
Lesetid: 2 minutter

– Hvordan er du fornøyd med sesongen så langt?

– Den har vært helt utrolig. Jeg er skadefri og har vunnet world touren. Når det gjelder filming er det en del som gjenstår, det håper jeg å få tatt igjen når jeg reiser tilbake til Chamonix.

– Hva er planen for kjøringa i Røldal? Blir det full fart fra første run, eller holder du igjen litt?

– Jeg har selvsagt ikke en plan, og jeg er alltid den som bestemmer meg sist. Tidligst når jeg er på vei opp siden. Jeg får kjøre som før i vinter, og fokusere på flyt, huske elementene mine og kjøre fort. Jeg har så langt ikke falt i konkurranser, så det betyr vel at jeg klarer å kjøre innenfor grensa av hva jeg behersker.

– Hva er det som er bra og dårlig med Røldal Freeride Challenge?

– Det beste er alle de bra menneskene, som hygger seg. Og så er det bra at de har mange alternative sider, for på world touren har de ikke alltid det. To ganger i år har vi kjørt kjipe reservesider på grunn av forholdene. Det skjer ikke i Røldal, og sånn sett er RFC midt på treet sammenlignet med touren i år. Finalefacen her har litt lite variasjon, hvis du ikke skal kjøre veldig store klipper er det ingen mellomting før du kjører renna på skikjørers høyre. Derfor liker jeg den sida som ligger innenfor enda bedre.

Det eneste negative jeg kan komme på at det ofte er sløsj som fryser og gir kjipt føre

– Hva betyr det at Røldal er FWQ, for deg personlig og for RFC som konkurranse?

- Det er helt genialt. Det er så mange gode i Norge, som nå ikke bare får prøve seg mot utlendinger, men forhåpentligvis også mulighet til å dra ut og kjøre konkurranser rundt i verden. I forhold til folketallet har vi et latterlig bra nivå her hjemme. Røldal er enkelt og greit bra reklame for Norge.

– Hvem tror du vinner i år, i tillegg til deg selv?

- Det er vanskelig å si, for jeg har ikke sett de andre. Det blir ganske sikkert veldig jevnt.

Publisert 23. april 2009 kl 05.11
Sist oppdatert 23. april 2009 kl 10.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen