Perfekte forhold for kjørerne, og for de over 2000 blide tilskuerne som i dag hadde møtt opp i Håradalen. Noen la seg utenfor svimlende høyder, med hell og uhell. Tross mye fall var smilene på plass hos samtlige deltakere som kjørte inn i målområdet. Finalistene fikk endelig oppleve kald og tørr snø, noe som er svært uvanlig i en norsk frikjøringskonkurranse. Alt var perfekt, utenom lyset for de fem siste alpinistene, noe som ikke viste igjen på resultatlistene. De to øverste plasseringene i den prestisjetunge alpinklassen beviser at alder ikke betyr noe, snittalderen er nemlig på 38,5 år. Ungfolene har med andre ord en lysende fremtid.

Tyske Pia Widmesser var med for første gang og tok seieren i dameklassen. Superveteran Fred Syversen tok også sin første RFC-seier i herrenes alpinklasse, mens Magnus Tveito (telemark) og David Magnusson (snowboard) er gjengangere på toppen av seierspallen.

Annonse

I motsetning til tidligere år var deltakerlisten preget av internasjonale storheter blant annet fra Østerrike, Tyskland, New Zealand, USA, og selvfølgelig Sverige. Matt Anett uttalte at Røldal overgår hjembygden, som er selveste Jackson Hole. Ikke dårlig.

Etter festen i kveld kan sjefsarrangør Bettina Gavoll-Hansen puste lettet ut etter nok en stor suksess.

Foto: Sverre Hjørnevik

Damer

1. Pia Widmesser

2. Pia Røhring

3. Charlotte Hagen (snowboard)

Herrer alpint

1. Fred Syversen

2. Per Huss

3. John Håvard Grøgaard

4. Espen Sollien

5. Espen Fadnes

Herrer telemark

1. Magnus Tveito

2. Nils Petter Rabbe

3. Kristian Møkleby

Herrer snowboard

1. David Magnusson

2. Daniel Furberg

3. Matt Anett