I helga gikk den 9. Utgaven av Røldal junior freeride challenge av staben og nivået på skikjøringen blir ikke mindre imponerende om man skal tro på tidligere RFC-general Pelle Gangeskar.

– Det som er litt irriterende er hvor tydelig det er at de nåværende arrangørene er dyktigere enn de tidligere haha! På grunn av mye vær og vind så ble konkurransen kjørt i Saudasvingen, samme face som vi brukte i RFC-finalen i 2012 og det funket kjempefint.

Lørdag ble det arrangert frikjøringsworkshop for alle påmeldte, noe som kom godt i jord med deltagerne. Pelle forteller videre hvordan juniorcupen i frikjøring har blitt et sosialt samlingspunkt for unge ivrige skikjørere landet rundt.

Det var ganske spent stemning i forkant av FJT U-16 klassen. Det er flere svært talentfulle skikjørere som skulle delta og som har levert hardt på ski tidligere. Ellan Skogum trakk det lengste strået med det som ble omtalt som dagens råeste run.

– Det var veldig vekslende føre, det var is, nysnø, fokksnø og tidvis flatt lys, ganske utfordrende med andre ord. Det ble ikke mindre vanskelig av at nivået har blitt soppas høyt i klassen, det blir bare høyere og høyere for hvert år, noe som ruster oss for høyere nivå andre steder sier Ellan til Fri Flyt.

– Det var veldig kult å se på i år, alle visste jo hvor gode de gutta er på ski og det er ganske mange som kunne tatt seieren i helga. Ellan satte et imponerende dobbeldropp og var rett og slett best i dag sier nye RFC-generalen Eirik-Sondre Husby.

Nivået i de andre klassene var ikke noe mindre imponerende og i den eldste gutteklassen var det Peder Kirkebøen som stakk av med seieren

– Forholdene var bra, det var is og ganske hardt noen plasser men jeg trivdes. Jeg følte nivået var noe høyere i år enn i fjor så det er fett å vinne. Det er enda en sesong til jeg kan kjøre senior-klassen så jeg skal prøve å holde meg i form til da.

I jenteklassene var nivået høyere enn noen gang før, Emma Marie Suphammer var suveren i FJT klassen med et kontrollert og solid run.

Les også: Ny episode av Chased med Robert Ruud og Adrian Tøien